Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Att få rum att vara sexig

När jag hade sex med män så var sexighet ett koncept som inte var mitt eget. Att vara sexig handlade om obekväma bhar, opraktiska skor och kläder, kokett och tillgjort, skratt som inte var mina egna, blickar som inte var mina egna, rörelser som inte var mina egna. Det var min kropp, men det var patriarkatet som styrde den.

Skrev en dikt:

min kropp en föreställning
ett skådespel
för dina ögon
att se på, bedöma
och jag
jag vet inte vem jag är
utan din blick
jag var ingenting innan jag slungades ut
i männens värld
av din blick

Numera så känner jag att jag på ett helt annat sätt har tillgång till sexighet som koncept på egen hand. När jag har partner så vill jag gärna vara sexig, men jag behöver inte vara det och det är det som också ger mig utrymme att vara det på mina egna premisser. Det är lekfullt och det känns bra att det kan få vara det. Att det inte behöver vara så jävla allvarligt. Det är inte längre en katastrof för mig om min partner inte alltid tänder på mig, för det avgör inte mitt värde som kvinna. Det är bara en del av min existens och det är okej om det kärvar lite.

Jag tänker att sexighet i en heterosexuell kontext inte handlar så mycket om att ha bra sex och gå igång på varandra utan snarare om manlig makt. Det viktiga är inte att pertnern är sexig utan att det märks att hon är kvinna och därmed även underställd mannen. Om detta inte märks tar mannen illa vid sig och tycker att hon inte finns till för honom tillräckligt mycket. Kanske drabbas han av tanken att hon är en individ i sin egen rätt, och så kan det ju fan inte se ut. Det är ju orimligt!!!

 

kommernteradinkropp

Sen jag blev lesbisk har jag börjat begära på ett helt annat sätt och känner liksom att det är okej att flirta med folk, vara sexig och förförisk inför andra och så vidare. Om det inte funkar är det ingen katastrof, det finns andra kvinnor som en kan ligga med. Det har varit en av de mest befriande upplevelserna i mitt liv. Att få vara en begärande människa, och att kunna bli begärd på någon slags jämlik grund och inte som kvinna och därmed objekt är verkligen fantastiskt. För första gången är det roligt att ha sex. För första gången känner jag att jag gör det jag vill och att jag äger det.

Jag tror att många kvinnor lider betydligt mycket mer av sex än vad en inser, för det är svårt att inse det en är mitt uppe i och dessutom inte har någonting att jämföra mot. Jag trodde verkligen att sexet jag hade i mina relationer med män var bra, men i efterhand ser jag att det var pressat och förnedrande. Jag kan fortfarande tänkta på och drömma om detta och det går rysningar genom hela min kroppochsjäl. Det är så lågt, så smutsigt,

så fucking under min värdighet.

IMG_20151110_154018

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv