Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Att ge sig in i leken och att tåla den

Ibland när jag går i svaromål mot näthat får jag höra att ger en sig in i leken får en leken tåla. Vad är leken och varför förväntas leken vara något positivt och oföränderligt.

Jag är helt med på leken; den består i att jag lever i ett samhälle där jag blir hatad endast på grund av att jag blev född till kvinna. På detta är jag feminist och dessutom lesbisk, alltså en kvinna som inte accepterar sin lott som underordnad. Givetvis får en skit när en tar fighten, något annat har jag aldrig trott.

Att ta fighten är ett val, men också inte. Hade jag inte kämpat hade jag gått under i mitt passiva kött. Hade jag fortsatt vara hetero hade det bara funnits spillror av mig kvar. Hade jag slutat berätta för andra kvinnor om att det också kan frigöra sig från förtrycket hade jag varit en omoralisk person som nekade andra samma frihet som jag själv haft så mycket nytta av,

Målet är inte att ”ge sig in i leken”, inte heller att reformera den, utan att avskaffa den. Det ska inte finnas någon jävla lek. Vi ska leva i frihet och harmoni, utan över och underordning. Fram tills dess tål jag leken. Jag har inget annat val.

En kommentar till Att ge sig in i leken och att tåla den

  • Sanna skriver:

    Jag är så tacksam att du orkat med. Jag har lärt mig otroligt mycket av att läsa din blogg, och det har hjälpt mig att bättre hantera livet. Du är fantastisk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv