Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Daddys girl är ett offer som måste bekämpas

En daddys girl är en kvinna som aktivt upprätthåller patriarkatet! Ofta för att bli mer populär bland män, men ibland bara för att hon utgår från att det är så en ska göra för att det är det hon alltid har lärt sig. Sara Stridsberg skriver bra om Daddys girls i sitt förord till SCUM-manifestet som finns att läsa här:

Daddy’s Girls är kvinnorna som förverkligar sig själva som dörrmattor och avelsdjur, som vill fortsätta att hänga med aporna och vältra sig i kloakerna. Daddy’s Girls som känner sig säkra bara med Big Daddy i beredskap, med en stor, stark man att luta sig mot och ett fett hårigt ansikte i Vita Huset. SCUM:arna är stygga, våldsamma, själviska, arroganta och självupptagna kvinnor som känner sig redo att regera universum. Krassa enkla typer som är för egoistiska för förorter och barnskit, för själviska för att uppfostra män och barn, för ociviliserade för att bry sig ett skit om någon annans uppfattning om dem, för arroganta för att respektera tramsigheter som Big Daddy och Stor Konst.

En kvinna som går på mannens PR. Motsatsen till den arroganta självtillräckliga SCUM-kvinnan.

Men det är inte så enkelt att vissa kvinnor är Daddys girls och andra SCUM:

Valerie säger: »Det var bara jag. Eller det var inte ens jag. Jag tänkte på det som ett tillstånd. Kvinnor som tänker på ett speciellt sätt är SCUM. Män som tänker på ett särskilt sätt är en del av SCUM:s manliga hjälptrupper.«

Daddys girl och SCUM är två tillstånd en kan gå emellan. Det finns ingen självklar uppdelning. Ibland blir jag själv en Daddys girl, något som jag också kallar för heteropsykos: en går in i ett läge där en tror att det är rätt att älska män och hatar kvinnor. Det var bland annat detta som skedde i Marrakech. Plötsligt tyckte jag att det var rimligt att prioritera män över kvinnor, och det gick ju åt helvete.

Jag har själv försökt mycket att kämpa mot just min inre Daddys girl, något ni kan läsa mer om i inlägget om att sluta hata män. Det är ett jävla tungt slit ska ni veta. För Daddys girl är ju liksom ingen en kan hata bara sådär, hon är också ett offer i patriarkatet. Om än ett offer som måste bekämpas.
daddysgirl2 daddysgirl3 daddysgirl4 daddysgirl

En kommentar till Daddys girl är ett offer som måste bekämpas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv