Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Fanny – Destroyer of Worlds: om västvärlden skörhet och vad det innebär att vara radikal

Fick en hatkommentar idag:

IMG_20160322_152520Visst blir en taggad? Västvärldens undergång är en av de historiska händelser jag ser mest fram emot om jag ska vara ärlig. Om att lilla jag, med min lilla blogg, får stå för den! Eller som humorgeniet flickvänsmaterialet uttryckte det ”Fanny – Destroyer of Worlds”. Vilken titel!

Nämen allvarligt så kan en ju undra; vad är det egentligen som gör att västvärlden, som i princip dominerar hela världen, är så jävla känslig? Är det något systematiskt fel som gör att den ständigt är så nära sin undergång? Och om så är fallet, varför inte göra något åt det istället för att sitta och gnälla? Detta systematiska fel kanske borde rättas till? Hur kan samhället vara så skört, och hur kan ni se det utan att se att samhället i sig är felbyggt?

Ett annat alternativ är att vi erkänner problemet till fullo och kollar på rötterna, detta som också brukar kallas radikalism. Detta ord används ju lite slarvigt för allmänt vänsterpack, men i själv verket kommer det från det latinska ordet för rot (radix). Att vara radikal innebär alltså att en går till roten med ett problem, och i detta fall är problemet helt enkelt samhället. Det är det vi radikalfeminister och radikala vänstermänniskor (kommunister, även kallat) försöker göra. Hur kan detta vara fel?

Att se problemet i världen utan att gömma sig bakom (eller i alla fall försöka att inte gömma sig bakom) kvinnohat, klasshat eller rasism är att i sanning kämpa för ett bättre samhälle. Ett samhälle där vi kan se varandra som lika på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv