Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Heterotristessen

belönamän

Jag har en teori om den sista pojkvännen.

Det kommer en dag i alla heterokvinnors liv där de är lessa på mäns förtryck och svinerier. Då ger de sig ut å jakt efter den sista pojkvännen. Den sista pojkvännen är en helt vanlig tråkigt snubbe. Han slår inte sin flickvän och det är ju bra! Många nöjer sig tyvärr med detta, vilket leder till olika slags tråkiga familjekonstruktioner som i sin tur upprätthåller patriarkatet.

Jag hade en liknande erfarenhet. Vi var aldrig ihop, men vi dejtade och han var generellt väldigt snäll. Jag backade dock när han började se oss som ett par, för det var inte det jag ville. Jag kan dock verkligen se framför mig ett scenario där jag helt enkelt hade nöjt mig med att vara ihop med honom bara för att det var bekvämt. Alla dessa bekväma med tråkiga familjer utgör någon slags bas i samhället vi lever i idag. Detta får mig att tro att det inte framförallt är våldet som driver patriarkatet framåt utan framförallt tristessen. Vi vänjer oss vid att ett så kallat skittråkigt liv är det bästa vi kan få. Det vi måste börja göra är att begära något bättre, inte bara att hålla huvudet över vattenytan utan att faktiskt ha roligt och må bra.

Jag sårade honom när jag dumpade honom men jag tror verkligen att det var för det bästa. Jag hade inte stått ut med tristessen. Och jag hade alltid velat fly. Jag tror att detta gäller väldigt många kvinnor i heterorelationer, de mår inte aktivt dåligt av det men de har inte roligt, för de har lärt sig att vardagstristessen är det bästa de kan få.

3 kommentarer till Heterotristessen

  • Mona skriver:

    Ja hua. Var tillsammans med en sån. Har aldrig varit så deprimerad i hela mitt liv, trots att han var så ”bra”. Så kontaktade han mig på fb och vi hade världens ”trevligaste”, tråkigaste konversation och det fick mig att må så dåligt eftersom det bara var jag som typ drev konversationen, sa intressanta saker, frågade djupa grejer. Jag blockade honom. Sen kontaktade en liknande person mig, han blev blockad också. Så himla skönt. Funderar på att blocka ännu fler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv