Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Jag valde inte att leva i patriarkatet, och det är patriarkatet som gör mig lesbisk

Vad innebär det egentligen att ”välja” något? Det är en fråga jag funderar på ofta i relation till min sexuella läggning. Jag är lesbisk i den meningen att jag lever mitt liv för och genom kvinnor, att jag enbart vill vara ihop med kvinnor och så vidare, men detta innebär inte nödvändigtvis att jag inte också hyser andra begär.

Jag har haft relationer med män under många år och på ett sätt älskat dessa män. Vad jag vet är att heterosexuella relationer inte passar mig; det blir direkt fullständigt omöjligt för mig. Jag blir som förbytt, kan inte hantera mina egna känslor eller mitt liv i allmänhet. Detta gör att jag väljer att ha relationer med kvinnor. Sedan är relationer med kvinnor också fördelaktigt för att kvinnor är fantastiska; roliga, coola, intelligenta och så vidare.

Har jag då valt att vara lesbisk? På sätt och vis ja, jag valde att tränga undan de begär för män jag kände. Men på ett annat sätt har jag inte valt min lesbiskhet; jag valde inte att leva i ett samhälle där relationer med män ser ut som de gör. Jag valde inte att leva i patriarkatet, och det är patriarkatet som gör mig lesbisk.

2 kommentarer till Jag valde inte att leva i patriarkatet, och det är patriarkatet som gör mig lesbisk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv