Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Män som går igång på manshat

Jag har ju ett konto på instagram som är relaterat till boken jag håller på att skriva på just nu. På detta konto lägger jag ut olika sådana ”sexiga” bilder vilket är en slags drift med hela femme fatale/lolita/vamp/hora-grejen som fungerar ihop med bokens handling. Dessutom ser jag det som lesbiskt, det är en slags queer drift men ett gäng kvinnliga stereotyper som blir lesbisk eftersom jag vänder mig mot kvinnors blick i detta iscensättande. Jag vill att det ska vara kvinnor som ser och begär mig och det jag skapar.

IMG_20151117_212431 IMG_20151117_213111 IMG_20151118_081227

Nå, en sak som börjat sker på sista tiden är att olika män har börjat kommentera dessa bilder och liksom… ragga. Det är ett ganska litet konto så det är verkligen oproportionerligt i förhållande till det. Vissa är helt besatta, skriver liksom tio kommentarer på några minuter. Jag tycker i alla fall att detta är konstigt.IMG_20151115_105425

Men det borde vara uppenbart för dem att det är hatiskt. Det borde verkligen inte kunna gå dem förbi. Jag skriver om mansslakt och mansblod, långt och utförligt. Jag vänder mig på ett väldigt tydligt sätt till specifikt kvinnor. Och estetiken är dessutom ganska överdriven, det är liksom en parodi på den formen av manliga skildringar av kvinnor. Men ja, manligheten har ju också det draget att en liksom aldrig kan överdriva det hela brutalt nog, de kommer alltid alltid att maxa. De har fan inga gränser över huvud taget.

Jag tänker lite på det här citatet från SCUM:

IMG_20151118_091945

Som jag läser in här:

Jag tänker mig att det är lite detta som är grejen här, det är liksom som om de går igång på det. Det tycker om tanken på att bli runtbossade med av någon manshatiska flata. De tänder på att behandlas såsom de (tänker sig) att d behandlar kvinnor. De kan inte relatera till andra på något annat vis än genom förtrycket, antingen genom att förtrycka eller bli förtryckta. Och eftersom det de innerst inne begär är att drunkna i sitt passiva kött så går de igång på en kvinna som de tänker kan ge dem det. Och det kan jag såklart, men jag har bättre saker för mig.

2 kommentarer till Män som går igång på manshat

 • Annette skriver:

  Det där var en jäkligt intressant observation som fick mig att tänka till. Jag minns att jag var på en releasefest för många år sedan då just det där stycket av SCUM lästes upp men då kunde jag inte tänka vidare utan förkastade det. Din process förklarar mycket ur SCUM på ett helt nytt sätt, vilket tilltalar mig.

  Ser fram emot fortsättningen på detta och din bok.

 • Jenny skriver:

  Intressant! Jag har ännu inte upplevt detta, men det är väl bara en tidsfråga.
  Tack för att du är så grym på att sätta ord på saker!

  (En aning off topic detta, men men) Angående ragg-kommentaren du fick.
  Jag ryser mentalt i hela kroppen när män skriver ”:)”- eller ”:P”-smileys i sina kommentarer och diskussioner på nätet. Det är sååå störande! Typ när det uppstår en helt random diskussion på Instagram eller Facebook. Antingen så töntar de sig med tusen onödiga smileys när de raggar eller så gör de det när de försöker vinna en diskussion.

  Två olika män skrev till mig under samma kväll:
  1. (Efter att jag kommenterat en dum grej han skrivit)
  ”Du borde läsa bättre :) det var inte vad jag sa. Jag sa att (bla bla bla). Du överdriver bara :) man är INTE sexist för man skämtar? okey? haha :P”

  2.
  ”Hej. :) Vilka vackra ögon du har… har aldrig sett så fina :) har du kik ..? Kram”
  30 min senare: ”Men svara inte då pryda hora”

  ^Observera att kille nr 2 struntar i smileys när han plötsligt blir sur och inte längre bryr sig om att spela spel med mig

  Känner igen detta hos mitt tidigare ex. Han var den som gjorde slut med mig, men fortsatte att utnyttja mina känslor efteråt i flera månader. Sen gick det ett par år då jag var med en annan kille. När jag nyligen kom ur detta längre förhållande så hörde exet av sig samma dag som han såg att jag gjort slut med killen (som han uppenbarligen respekterade mer än mig). Han skrev till mig med sina glada jäääävla smileys. – Kan det vara så att män måste överanvända snälla smileys för att de inte vet hur en för ett vänligt samtal eller skriver normalt till en kvinna utan att fejka trevliga ansiktsuttryck?
  Iaf. Så jag ifrågasatte exets intentioner och undrade varför han inte hört av sig tidigare om han nu verkligen bara ville vara vän med mig. Svaret löd: ”Varför sticker du ut taggarna mot mig? :) jag vill bara vara snäll eftersom du säkert mår dåligt efter ert breakup :) men du har kanske biivit elak och otrevlig på senare år :)”

  Jävla as.

  Förlåt för lång kommentar. Jag undrar egentligen bara om du känner igen detta jävligt irriterande fenomen och om du har några teorier?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv