Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Om sex, bdsm och när närhet blir svårt.

För att spinna vidare lite på det här med heterosex, våldtäkt och så så tänkte jag skriva om ett förhållande jag var i och hur det blev med sex och närhet där.

Jag var tillsammans med en man som gav mig väldigt mycket uppmärksamhet och bekräftelse på alla sätt, men som också var ganska avstängd i perioder. Han var dålig på att hålla någon slags kontinuitet och överöste mig stundom med bekräftelse, stundom betedde han sig som att vi knappt ens kände varandra. Väldigt mycket av den bekräftelse han gav mig var specifikt fysisk; han sade att jag var vacker, sexig och så vidare. Han ville verkligen ha min kropp och för mig var det en stor grej eftersom jag inte blivit begärd på det viset innan. Jag badade i hans blick och lät den skapa mig. Hans blick brände min hud och ny växte i dess ställe, ny hud som var märkt av honom

Vi hade ganska mycket sex till en början och ofta ganska grovt sådant. Det eskalerade eftersom jag inte kände någon trygghet i hans närhet och det var lätt att fly in i förnedring och våld när den grundläggande tryggheten inte fanns. Båda han och jag drev på det i perioder. Jag frågade honom flera gånger om det var okej och han sa alltid ja, men i efterhand har jag insett att det inte var hela sanningen. Jag tror att han ville ge mig njutning och inte visste några andra vägar. Lätt beröring kräver en sensibilitet som den hårda och våldsamma inte alls kräver. Det går inte att fejka eller pressa fram den känsligheten, den måste komma inifrån, från hjärtats rum. Skrev en dikt om detta:

så känslig
så nära
när du rör mig lätt

att det kan finnas så mycket kärlek
i fingertoppars mjuka drag
att det kan kännas så mycket
trots att du knappt min hud berör

att dina läppars tunna hud
kan kännas så starkt mot min
att jag kan känna luftens virvlar
var gång du andas in

en slätt en skog att leva i
ett hav en flod att drunkna i
och när du rör mig lätt
det jag vill gå vilse i

Gjorde även en inläsning (gud älskar att göra inläsningar):


Nå, det slutade i alla fall med att vi båda hade sex på premisser vi inte tyckte om, vilket jag tyvärr ofta tror sker i heterorelationer. Jag ville ha närhet och var tvungen att trappa upp för att vi skulle kunna ha sex. Sexet blev det enda ”ömhets”beviset i vår relation. Vi kunde inte till exempel bara röra varandra, det var tvunget att vara sex. Detta var ju dels en situation vi själva skapade men det var också någonting som finns i det omkringliggande samhället. Att sex har den här laddningen som primärt ömhetsbevis är väl knappast en hemlighet, icke heller är det en kontroversiell utsaga. Det är bara så det är. Sex är närhet i många relationer, och i många fall den enda närhet som finns. Och så var det verkligen för oss.

Det blev så oerhört laddat och det var verkligen smärtsamt de gånger han avvisade mig. Det kändes som om jag inte fick någon kärlek och bekräftelse och det var ju också sant. för det var endast så han kunde visa något slags fattigt substitut därpå. Vi tappade all kontakt med varandra, vi kunde bara vara nära genom sex. Det var verkligen hemskt. Det är hemskt när båda känner sig tvingade.

Sedan detta så har jag helt tagit avstånd från alla former av BDSM och liknande. Visst kan jag uppskatta att typ bli fasthållen men aldrig någon slags förnedring eller smärta. Kanske att jag kommer kunna göra det en dag (inte förnedring tror jag med smärta kanske? Nåja ni kanske inte är så intresserade av detaljer om mitt sexliv), men då bara under premissen att jag vet att det alltid finns andra former av närhet att tillgå. Så trygg har jag dock inte hunnit bli med någon annan sexpartner efter det, det krävs verkligen mycket för det. Jag måste vara helt säker på att vi inte kommer fastna i det att vi kommer vara kapabla att ge varandra ömhet på andra vis. Det kräver träning. Det kräver kärlek och närhet och just detta är tyvärr en stor bristvara i denna kalla hårda värld.

IMG_20151026_223425Avslutar med random förförisk bild på mig.

2 kommentarer till Om sex, bdsm och när närhet blir svårt.

  • Bra & insiktsfull text.

    Rå & stundvis brutal erotik är otroligt viktigt för mig, men jag kan se vad du menar med En lätt sensibilitet ty brukar jämföra hårt sex vars grundpelare är fysisk & våldsam för skräpmat – gott ibland men ingenting som jag vill leva på. Psykologiska aspekter, min tro på feminin & maskulin essens i subtilt samröre, en blick i vardagen & ett tonfall när båda än har kläder på.. i det som inte ter sig lika vulgärt där finns SEX med versaler ty där finns också en känsla som når djupare.

    Sist jag hade sex önskade jag det så brutalt som han kunde få sig till (delvis var det ett experiment, vilket jag var öppen med, för att se en man som inte brukat sexuellt våld bruka det & höra om hans tankar efteråt. Intressanta diskussioner!) & han frågade om jag aldrig kunde ha ’vanligt’ sex på vilket jag svarade Absolut – men inte med dig. (vilket jag hade varit tydlig med hela tiden)

    Han & jag delade inte den sortens elektriska spänning. Han kunde bara vara en otillräcklig kick som varken mättar el. ger orgasm. Sex är fint men inte i närheten av poesi innan en vill vakna intill & det sprakar av en kindsmekning. När en kan blotta sig själsligt. När en får en hejdå-puss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv