Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Vad som inte är feminism

baraförjämställdhetsymbolisktmoaOrdboksdefinitionen av feminist är:

Att veta om att patriarkatet existerar och att vilja göra någonting åt det

Jag brukar säga att alla som ställer upp på detta är feminister. Sedan behöver jag inte hålla med dem för det. Jag tycker att det finns många dåliga feministiska inriktningar. Med detta menar jag inriktningar som inte på ett effektivt sätt driver utvecklingen närmare målet; ett postpatriarkalt samhälle.

Men en form av ”feminism” står jag inte ut med, nämligen ”feminister” som tycker att patriarkatet i princip redan är störtat. Dessa personer brukar mena på att i och med att kvinnan blev juridiskt likställd mannen så är patriarkatets borta, och nu handlar det bara om att ”ta för sig”. Alla de sociala konstruktioner, förtryckande institutioner, som finns kvar är bara att skita i. Är en tillräckligt duktig kommer en fram ändå!

Detta är inte feminism, helt enkelt eftersom en inte erkänner patriarkatets existens. Att vara för jämställdhet i princip är inte feminism, det är bara att inte vara en själslös idiot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv