Avgå Torbjörn.

Detta var en riktigt depraverande nyhet:

Landstingsdrivna Serafen 2007 såldes till vårdcentralens egna läkare för 694.500 kronor. Enligt Vänsterns källor har läkarna nu sålt Serafen till Capio – som ägs av riskkapitalbolagen Nordic Capital och Apax – för minst 20 miljoner kronor.

Den vårdcentral som staten sålt för under en miljon har alltså sålts vidare till ett värde av ungefär 20 miljoner. Det är en procentuell ökning på i alla fall 2000 % vilket är enormt mycket.

Torbjörn ”tre påsar chips” Rosdahl försvarar det hela med att det ”inte var taken” att det skulle bli som det blev.

Torbjörn Rosdahl kan varken bekräfta eller förneka köpesumman 20 miljoner kronor. Men tanken med avknoppningar var inte att personalen skulle göra miljon­affärer, menar han.

Han menar även att de inte fattade att denna situation eventuellt skulle kunna uppenbara sig.

Vi såg inte det hotet, att några skulle berika sig. Vi tänkte inte på det sättet.

Först det första tror jag Torbjörn ljuger. Jag tror visst att han visste vilken situation som skulle kunna uppenbara sig. För det andra spelar det ingen jävla roll vad deras ”tanke” var ty man säljer inte ut allmän egendom till sådana underpriser. Som politiker funkar det inte att gå omkring och tro gott om folk, man måste kunna se riskerna med att folk utnyttjar systemet oavsett om det var den tanke man hade eller ej.

Det går inte att gå omkring och vara blåögd när man har ansvar för så mycket, när man sitter på en förtroendepost. Det går inte att säga att man ”inte visste” eller ”inte anade”. Det är fruktansvärt inkompetent och borde leda till omedelbar avgång.

I ljuset av att en person som Juholt inte ens kan fylla i en blankett fel, ett misstag som många andra också gjort, medan personer som Rosdahl kan sitta och slarva bort tiotals miljoner i skattepengar torde ge en ganska tydlig bild av hur sjukt vårt mediaklimat är. Jag blir så otroligt otroligt arg.

7 reaktioner till “Avgå Torbjörn.”

    1. Antingen är han en slug jävel eller efterbliven. Ingetdera är ett gott betyg för en politiker.

          1. För 50 år sen kunde litterära personer säga att poeter som Baudelaire och Rimbaud länge ansågs ”depraverade” d v s moraliskt ruttna. Det var då det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *