Det är inte odemokratiskt att mobba ett politiskt parti.

Det är knappast nån hemlighet att typ alla i Sverige driver en gedigen hatkampanj mot SD vilket är jättefjantigt och dessutom kontraproduktivt både när det gäller att hålla SD ur riksdagen och lösa det faktiska problemet, det vill säga vår urusla integrationspolitik.

Men när folk börjar tjata om att det är odemokratiskt att göra så blir jag fan konfunderad. På vilket sätt är det odemokratiskt att uttrycka sin åsikt emot något. Visst, alla ska ha rätt att ta plats i det politiska samtalet, så även SD, och så även SD:s kritiker. SD har väldigt många kritiker och därför blir det närmast mobbing, men man får fan ”mobba” politiska partier, det finns ingen ”rätt” att inte få sina åsikter dissade åt höger och vänster.

Jag tror den absolut sämsta strategin är att försöka tysta ner SD, det är dels ”oschysst” och kanske till och med odemokratiskt politiskt spel, eftersom alla andra partier som har lika bra utsikter inför valet får komma till tals, dessutom tror jag helt klart på att trollen spricker i solen. Men att kritisera, diskutera och uppmana folk till att inte rösta på ett speciellt parti kan aldrig vara odemokratiskt, det enda som kan vara odemokratiskt är att inte ens släppa in dem i debatten.

4 reaktioner till “Det är inte odemokratiskt att mobba ett politiskt parti.”

  1. folk är så himla rädda att ens ta den debatten, det räcker ju med att bara viska nånting om SD och få ”rasist!!!” slängt i ansiktet.

  2. Troll blir till sten när de träffar solen. Mycket bra (och viktigt inlägg) & visst kan SDs extrema åsikter hjälpa Sverige framåt, det handlar om måtta. Precis som med MP. Alla kan inte vara ekoodlande hippies men ingen är rädd att de ska försöka göra oss till det heller. Istället ser vi att MP kan tillföra något viktigt & att de stora partierna kan bromsa dem när de går får långt.

  3. Jag tror också att det är värre att bara tysta ner det. Och är så jävla trött på alla som ska gnälla om att vi lever i en demokrati och då ska SD få säga sitt utan kritik. För det första är det i få av de diskussioner där dessa kommentarer dykt upp, som någon säger att SD inte ska få yttra sig. För det andra innebär ju yttrandefriheten även att man ska få kritisera de åsikter som framförs av andra. Vad är det för jäkla yttrandefrihet annars? =S

    Det är så löjligt när folk kallar kritiken i allmänhet för mobbning. Däremot kan man ju tänka på att uttrycka sig respektfullt när man debatterar SD, men palla kalla det för mobbning? Palla att ens kalla ett PARTI för mobbat? =S

    1. Jag tycker inte man ska uttrycka sig mer eller mindre respektfullt mot sd än i allmänna debatter, och det upplever jag inte heller att man gör, det är bara fler om uttrycker sig emot sd. Just nu är den allmänna retoriken i debatter öht jävligt ful, det skulle man gärna få jobba på tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *