Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Jag finns inte till för att peppa dig.

IMG_20130819_141107Ibland får jag den här typen av kommentarer av feministiska män och jag känner alltid typ… jaha? Vad ska jag göra med denna information liksom.

Jag är ledsen, men syftet med min existens är inte att ”peppa” dig. Jag skriver framförallt för min egen skull, för att jag behöver få ur mig saker. I andra hand skriver jag för andra kvinnors skull. Män kommer längst ner på min lista över människor jag skriver för.

Och grejen är, att ganska ofta är det varken kul eller peppande att få höra om förtryck. Ganska ofta är det en rätt jobbig upplevelse. En blir arg, ledsen, känner kanske skuld. Jag pallar liksom inte censurera min tankar eller den verklighet jag lever i för att det ska passa dig, för att det ska peppa dig.

15 kommentarer till Jag finns inte till för att peppa dig.

 • Krister Svanlund skriver:

  Funderade mest högt och tyckte det skulle vara ohövligt att skriva om dig utan att tagga. Var inte menat som riktat mot dig, tycker du gör helt rätt som skriver som du gör och för de anledningar du har. Tror bara inte att den feministiska diskussionen i samhället gynnas av kategoriskt uteslutande och fientlighet mot en stor grupp människor och därför har jag slutat läsa det du skriver.
  Förstår att det är jobbigt att ofta bli bemött av det du beskriver och jag ber om ursäkt för att det jag skrev uppfattas så.

  • Alltså, fan vad trött jag är på människor som ska ge kritik till feminister som uttrycker sig genom att säga ”jag tror inte feminismen gynnas av det du tar upp”. Vad fan vet du om det? En rörelse som kämpar mot rådande system kan liksom inte stryka medhårs hela tiden. Det behövs alla former av kamper inom feminism. Sen att du inte vill läsa är en annan sak, men att dra det till att det skadar den feministiska diskussionen i samhället är ju bara idiotiskt.

   Jag vet att bloggar såsom Fannys och andra mer rättframa (typ falskheten) har fått åtminstone mig att förstå mer kring feminism. Ändrat mitt beteende till det bättre.

 • natHalie skriver:

  Du är så grym att jag vill skriva en bok och tatuera in feminism-symbolen !!!! Kommer vara evigt avis på dina närstående som får vara med en sån fantastiskt, intelligent kvinna som du! (Ville bara skriva det för att vara som nån slags motpol till gubben i Twitterlådan)

 • Brad skriver:

  But then they would miss all of your insightful and inspiring comments and that wouldn’t be optimal now would it?

 • Fanny, jag som kvinna blir inte heller peppad av dig. Varken när jag håller med dig eller när jag inte håller med dig. Du belyser strukturellt förtryck, men det betyder ju inte att jag som individ blir sprudlande full av energi av dina texter. Men du har absolut ingen skyldighet att skriva så att jag blir det förstås! Däremot har jag ju kanske ett behov där som du inte tillgodoser. Det kan tom. vara så att jag måste lura mig själv och intala mig att jag inte blir systematiskt undervärderad i min omgivning hela tiden för att uppnå den mentala styrkan jag behöver. Tycker det där är hemskt svårt.

 • peachbeast skriver:

  Lite fult att först kritisera det du skriver och sedan när hen blir konfronterad inte våga stå för det. Det blir tyvärr som när en säger något sexistiskt och sedan hävdar att det bara var på skämt när en blir ifrågasatt.

 • sak skriver:

  Din blogg inspirerar mig på så många sätt, till att tänka på så många saker som jag inte tänkt på förut och till att tänka om på saker som jag kanske inte tänkt på på åratal och ibland inse att jag har omvärderat dem sen dess.

  Nej, det handlar inte alltid om att bli ”pepp” som du säger – det är allvarliga och hemska saker att tänka på ibland. MEN, det är också befriande och härligt när en plötsligt kommer till insikt om var vissa problem har sina rötter eller plötsligt kan sätta ord på vissa problem som tidigare bara varit obehagligt gangande känslor. Tack för din blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv