Något vidrigt.

Denna artikel i dagen måste vara bland det vidrigaste jag läst. Den handlar om hur Haitis befolkning nu har förmåtts överge sin gamla religion och lärt sig älska Jesus i och med jordbävningen.

Voodoon har integrerats med katolicismen, men nu märker vi att Haitis befolkning verkligen lär sig älska Kristus och lämnar voodoon.

Så äckligt att man beskriver det som något positivt att dessa desperata människor i och med en fruktansvärd olycka blivit mer mottagliga.

Vi har sett församlingar växa och det sker inte enbart genom predikan. Jag mötte vid mitt senaste besök en pastor som ansåg att jordbävningen blivit en vändpunkt för Haiti, säger Lennart Eriksson.

Snubben beskriver det alltså som en vändpunkt för Haiti det här med olyckan. Han tycker att det är något positivt att miljontals människor har fått sina liv raserade. för de har ju trots allt blivit mer mottagliga för kristendomen.

Den här typen av kristet välgörenhetsarbete tycker jag är fruktansvärt. Även om de hjälper människor så tvingar de också på dem sin religion och får dem att överge den gamla. Det är fruktansvärt äckligt.

2 reaktioner till “Något vidrigt.”

  1. Blir så illamående över detta. Är själv kristen och läser till präst i svenska kyrkan och vill absolut inte att min tro eller svenska kyrkan som organisation ska blandas ihop med denna typ av mission.

  2. Dessvärre är det väl så många av kristendomens förkämpar har arbetat i alla tider. Tråkigt med de flesta religioner att det som i grunden bygger på en god tanke (älska din nästa osv) har varit en ursäkt för massmord och andra tragedier världen över. Som barn trodde jag på en högre makt men när det var dags för konfirmation hade cynismen vunnit över mig och jag kunde absolut inte bekänna mig till en religion som orsakat och orsakar så mycket skada i världen. Jag vill absolut inte dra alla kristna eller troende inom andra religioner över en kam men det är något som är vansinnigt fel när det finns så många wackos som verkar i religionens namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *