Om mig

Jag heter Fanny Åström, är 23 år gammal och studerar bland annat statskunskap på Örebro universitet.

Det här är min blogg som främst handlar om feminism, kommunism och antirasism. Ibland skriver jag också om mitt liv och sådär.

Bloggens namn var länge Den rabiata, orakade flatfeministen Fanny och tillkom under ett bloggbråk för några år sedan.  Efter mycket om och men så bytte jag till rabiesfeminist, efter att Löwengrip använde det som skällsord. Jag kom fram till att det kanske inte är en bra idé att kalla sig flata om en inte är det, eftersom det anspelar på vissa stereotyper.

Jag finns även på twitter där jag har namnet sinoes och på instagram där jag heter fannyarsinoe.

Den som vill komma i kontakt med mig kan mejla på arsinoe.blogg@gmail.com, på brådskande ärenden svarar jag nästan alltid omgående.

102x

52 reaktioner till “Om mig”

 1. Bra där om blondinbella, insiktsfullt!
  kul att din blogg också finns, hoppas många hittar hit

 2. Ville bara säga att det är jag som bearbetat 99% och regisserat Ett Drömspel.
  Alltså är Andreas oskyldig till allt det du skriver om honom i ett Drömspel.

  ”Halvtimmesmonologen” du skriver om är tre minuter lång och ersätter en kolbärarscen i originalmanus. Den handlar om slumområdet Dharavi
  och är skriven av min fru som jobbar med dessa frågor. (Detta står i programmet) Bra att du är insatt i slumfrågor synd att du finner infallsvinkeln ”oorginell”

  Så om du måste slänga ut ditt fylleskitsnack i cyberspace så släng det på mig.

  Pontus Stenshäll

 3. På tal om Blondinbelllas äckliga självhjälp, det du skrev i det inlägget Fanny, stärkte mig totalt, super massor! Tack.

 4. Jag är helt blown away.
  Vilken guldgruva jag har hittat i din blogg! Du resonerar, analyserar och diskuterar utifrån håll och synsätt som är nästintill bötesbelagda i de rara små villorna som gränsar till min. Du räds inte att plocka isär ämnen som är tabubelagda och göra upp med dem på ett underbart insiktsfullt vis, och jag hoppas, hoppas att så många hittar hit! Jag håller såklart inte med om allt, jag har inte alltid samma åsikter (då vore det bra trist) men ditt sätt att resonera är underbart och utmanar mina ibland falskt trygga, inarbetade uppfattningar och värderingar, tvingar mig att tänka ett varv till, utveckla, argumentera och vässa eller tänka om.
  Du är bra, Fanny. Tack för det.

 5. Du är fan den vettigaste bloggaren jag har stött på än så länge tror jag! Helt fantastiskt 🙂

 6. Fan vad bra dig blogg är och vad inspirerad jag blir. Jag sitter på jobbet och smygläser, men
  måste bara säga att du är så duktig på att skriva! Och jävlar vad du sprutar ur dig bra inlägg, jag känner mig så pepp efter att ha läst här i en timme.
  Jag är med barn och din blogg får mig att reflektera över massa viktiga saker som jag annars glömmer. Tack fina du! Jag vill bara bli kompis med dig och bjuda dig på glass.

  1. Skrev den där presentationen för ca tre år sedan. Ska fan göra om den snart.

 7. Kära Fanny,
  Jag är så glad att jag hittade hit. Först googlade jag ”fuck money i wanna be happy” utan napp men så när jag bytte till ”konsumtionssamhället fyfan” hoppade du upp. Tack för att du säger det jag tänker och känner. Från och med nu är jag stammis här på bloggen din!

  L

 8. Tack för en suverän blogg. Jag önskar att jag hade haft en sån här insiktsfull blogg under mina tonår, det hade verkligen hjälpt mig. Mer Fanny åt folket!

 9. Hittade din blogg alldeles nyss (och alldeles för sent :c) via fröken Widerstedt (som jag btw inte gillar alls) meeeeen det slog mig att jag är en feministflata som heter Fanny jag med. Även om du inte är flata. Vilket jag inte heller är, jag är bi. Men ändå 😀

  1. Då lever du i alla fall mer upp tillnamnet än jag, jag är sorgligt hetero.

 10. Jättefin blogg!! Hittade just hit, men varför kallar du dig själv för ”Den rabiata orakade flatfeministen Fanny”? : )

 11. Det största hotet som finns idag enligt mig är: Pengar. ….. Pengar förstör allt för människor (och djur+allt annat levande) och bör avskaffas typ år 2025, förslagsvis, eftersom en sådan omställning tar tid och det tar tid att bygga upp en ny ekonomi.

 12. Fanny – good blog, your FAQ on feminism is excellent! very easy to understand

  probably won’t see me in here again but in any case wanted to say good luck to you and thanks for adding to my understanding of feminism

  cheers…

 13. Ååå vilken rolig blogg!! Jag ska skriva en uppsats om kvinnliga rättigheter i u-länder och du ska veta att din feminism är något som inspirerar mig! Tar nog med en del i uppsatsen om feminism. Grym du är!! Keep going!

 14. Jag älskar din blogg! Gillar särskilt din kritik mot arbetssamhället och kapitalismen. Hoppas du aldrig slutar skriva.

 15. Nähäää du är inte flata?! Så feminister behöver inte vara det?! Jösses. Där ser man. Trodde alla var det nämligen. Eller inte.

 16. Varför skriver du ”en” och inte ”jag/man”? Exempelvis ”Jag kom fram till att det kanske inte är en bra idé att kalla sig flata om _en_ inte är det, eftersom det anspelar på vissa stereotyper.”

  Bara undrar, ingen kritik.

 17. Precis hittat hit. Lägger till i feedly. Ska bli intressant att följa dig! Tycker du skriver väldigt bra och med humor.

 18. Bra blogg!! Tycker du ska kommentera med din kunskap på detta absurda videoklipp om en västerländsk vit man som tycker att kvinnor/feminister har gått för långt (efter tiotusentals år av förtryck). http://www.youtube.com/watch?v=yz6HOIqeHW8

  Han skyller med andra ord på offren – vilket inte är något nytt fenomen såklart

  Mvh
  Frank

 19. Hejsan

  Jag skulle behöva din email för att bjuda in dig till min feministiska teaterföreställning den 23 mars.

  Annika!

 20. Härlig blogg! Gillar verkligen att du är kompromisslös, använder dig konsekvent av en/hen och inte håller God Ton. Uppfriskande och smarta inlägg!

 21. Hej!

  Har du blivit mindre arg i ditt skrivande? Tidigare när jag läst din blogg (enstaka inlägg) har jag tyckt att det du skrivit både är otydligt, okonstruktivt, o extremt (på ett negativt sätt). Nu när läst senaste inlägg tycker jag din blogg verkar både genial o intressant!

  1. Nej, det tror jag inte. Det kan vara du som läser med välvilligt också, eller så har du haft otur med inläggen innan.

 22. Jag är inspirerad och känner mig stärkt. Jag kan nu känna hat riktigt hat mot män. Jag hatar min pappa och har sagt det till honom. Han är förtvivlad och min mamma förvarar honom och tjatar om att han alltid älskat och stöttat mig. Hon är jävla könsförrädare. Män är as och det hjälper väl fan inte om han älskar mig. Han är man och bär skuld riktig jävla skuld och för det hatar jag honom. Njuter nästan lite när han gråtande försöker få kontakt med mig 🙂

  1. Vad skönt det låter. Att bryta sig fri från sin pappa är ju jävligt svårt men måste vara fantastiskt skönt

 23. Vill tacka dig för denna blogg, otroligt givande, inspirerande, intresseväckande och får mig verkligen att tro på systerskap och kvinnors allmänna underbarhet!

 24. Det du skriver är aktuellt, intressant och upprör känslor. Jag håller heller inte med om allt du tycker men är till 100% med på feminismen och hur det patriarkala samhället med dess förutbestämda mallar hur man ”är” som man/kvinna begränsar oss alla. Låser dörren och kastar nyckeln till det avgränsade utrymme som de sociala konstruktionerna skapat.

  Kör hårt Fanny, heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *