Bloggutmaning.

Blev utmanad av Polichinelle att svara på den här 11 frågor-utmaningen. Man svarar på de frågor man blivit tilldelad och hittar på 11 nya frågor att skicka vidare till elva personer som man länkar. De länkar den de fått frågorna av och skriver 11 nya frågor till 11 nya personer. Jätteroligt eftersom jag fan aldrig får sådana här utmaningar (hint hint)!
1. Vilket är det fulaste smeknamn du haft?
Jag har aldrig haft smeknamn eftersom jag inte velat ha det. Men har väl blivit kallad saker som ”Fannybunny”, ”FittFanny” och så vidare vilket väl inte är så smickrande. Min hatis är folk som säger ”Funny”. Så jävla tråkigt!

2. Varför har du valt att jobba med/utbilda dig till det du gör?
Just nu jobbar jag som au-pair vilket jag valde för att jag ville ha tid att fundera över vad jag vill göra i livet. Sedan blir det till att plugga statsvetenskap och nationalekonomi, något jag vill för att mitt största intresse här i lie tär politik, vilket jag vill fördjupa.

3. Tycker du själv att du ser bra ut?
För det mesta tycker jag att jag ser bra ut. Har dock inte orkat eller velat lägga tid på mitt utseende på väldigt länge vilket ju gjort att jag sett ganska ful ut under en period, men det är okej med mig. Jag vet att jag kan om jag vill och det räcker. Ibland kan jag också känna att det viktiga inte är att jag är snygg utan har ett intressant utseende och framtoning som passar mig, vilket jag anser att jag har.
4. Vilka städer har du bott i?
Stockholm och Bryssel.

5. Om du skulle få ett gratis skönhetsingrepp, vad som helst, skulle du göra ett då? Vad?
Jag tror faktiskt inte jag skulle göra något, inte för att jag är jättenöjd med mitt utseende men för att jag vill känna att jag duger som jag är, och jag tror att den enda vägen är att inte ständigt ströva efter förbättrande av utseendet. Om jag skulle göra något är det nog att fixa till ögonbrynen så att de blev lite större och längre, gillar inte att de är så korta och böjda. Men det skulle kanske gå att fixa med noppning och färgning, har inte satt mig in i saken.
6. Vill du ha (/fler) barn?
Det där är något jag funderat mycket på på sista tiden. Jag är ju blott 20, så jag känner inte att jag behöver bestämma mig nu direkt. Jag tycker om barn men är inte säker på att jag vill skaffa egna, jag funderar på hur man ska kunna ha nära relationer till barn utan att ha egna barn och om jag hittar på ett bra sätt så kommer jag nog att undvika barnskaffande själv.
Skäl för mig till att inte ha några är till exempel att jag är orolig för utvecklingen i världen och inte vill sätta fler kids till den. Men även saker som att jag hellre skulle lägga tid och energi på att försöka göra vad jag kan för att göra världen till en bättre plats, och barn tar tid.

7. Hur associerar du angående ordet karriär till dig själv?
Jag är inte intresserad av karriärsklättrande i klassisk mening, däremot är det viktigt för mig att ha ett jobb jag trivs i och utvecklas i. Jag vill ju hemskt gärna jobba med politik på ett eller annat sätt och tycker att iden om ”politisk karriär” är vidrig, varför jag inte tänker i sådana termer.

8. Om du lagar mat till två och lägger upp, tar du själv den tallrik som ser godast ut eller ger du den till matsällskapet?
Om det är samma mat lär det väl knappast vara någon smakskillnad så jag ger väl den fina till sällskapet.
9. Händer det att du använder uttryck som det är en dag imorgon också?
Sällan. Så tomt tycker jag.

10. Vem innehar världens bästa sångröst?
Diamanda Galas! Älskar hennes kraftfulla stämma.
11. Exempelfiera din humor!
Jag tycker väldigt mycket om Nina Hemmingsson och Sara Granér. Humor som är aktuell och relaterar till min vardag och saker jag tänker på uppskattar jag, satir som Tankesmedjan i P3 till exempel. Sånt är skoj.
Så här är mina frågor:
Kallar du dig feminist och, beroende på svar; varför/varför inte?
Var har du din politiska hemvist i övrigt?
Utövar du på något sätt dina politiska övertygelser?
Är du religiös?
Sysslar du på något sätt med ”andlighet” (väldigt svepande begrepp, men hoppas det går fram)?
Är vad du arbetar med viktigt för dig och på vilket sätt?
Vad har du för inställning till konsumtion?
Hur vill du bilda familj/leva med andra människor (tänker kärnfamilj, kollektiv, särbo osv osv)?
Har du några hobbys som du ägnar dig åt helt utan prestationskrav?
Rakar du dig på kroppen?
Hyser du hopp för mänskligheten?

17 reaktioner till “Bloggutmaning.”

  1. Missade det! Men jag får vänta med den lite så det inte blir för tjatigt.

 1. Jag har redan fått från några andra så jag ska alltså göra en 3 inlägg minst med olika frågor jag besvarar och skicka till andra, vilket det nu är för jag känner inte så många så jag kan skicka det vidare. En får ju inte skicka till dom en fått ifrån. 😛

 2. Vad roligt att du valt att utmana mig! 🙂

  Måste dock fråga om några oklarheter i dina frågor 😛

  Frågan om andlighet, syftar du på något som är i princip religiöst då? Typ seans och sådant?

  Frågan ”Är vad du arbetar med viktigt för dig och på vilket sätt?” syftar den på politiskt arbete?

  Sådär 🙂

  1. Arbetsfrågan åsyftar förvärvsarbete. Den om andlighet kan tolkas som allt från tro på ”något”, ngn specifik gud, naturreligion, meditation etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *