23 år av patriarkalt förtryck.

wpid-img_20140725_110132.jpgIdag firar jag 23 år av patriarkalt förtryck. Av dessa år har ungefär 4 ägnats åt mer eller mindre heteromonogama relationer. Detta utgör ungefär 17,5 % av min livstid. Mer än så har bestått av ickeuttalade kärleksrelationer med män, alltså att vara ”på g”, ”kk” eller liknande. Jag kan inte fly patriarkatet, men jag kan försöka undvika att dra in patriarkala praktiker i mitt kärleksliv. Jag hoppas och vill att den där procentandelen ska bli mindre och mindre, att mindre och mindre av mitt liv ska bestå av heteromonogama praktiker. Min present till mig själv är att fortsätta sträva efter frigörelse.

8 reaktioner till “23 år av patriarkalt förtryck.”

  1. Vet inte om jag ska säga Grattis till dessa år levda eller Jag lider med dig ^^

    I vilket fall som helst är JAG väldigt glad åt att du finns här hos oss och kämpar mot detta pissiga kapitalistiska rasistiska patriarkat och skänker oss så mycket styrka och kamp-pepp 🙂

  2. Grattis i efterskott! 🙂

    Får jag lov att fråga vad ditt mål är om det nu inte är ”heteromonogama praktiker”? Jag tycker det är väldigt intressant när du skriver om relationer och hur folk vill ”äga” varandra osv, men vad är alternativet? Är det en öppen relation? Där varje person får göra vad denne vill, med vem denne vill? Uppstår det inte mycket svartsjuka/avundsjuka då? Jag kan också tycka att det egentligen är fel att vilja ”äga” en annan person, men jag kan inte riktigt se något bra alternativ. Jag hade inte varit okej med en öppen relation, men det är ju förstås bara jag. 🙂

  3. Grattis!
    Jag är imponerad över hur modig och insiktsfull du är och ser fram emot att följa dig i många fler år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *