Alla rörelser måste bemötas, hur dumma de än är.

När man som jag går i taket över människor som Blondinbella och Tyra så får man ofta höra att man inte ska bry sig eftersom de ändå är så intellektuellt begränsade och inte borde tillmätas något större värde i den offentliga debatten.

På sätt och vis kan jag väl hålla med, i vissa fall så är det verkligen en legitim åsikt. Jag brukar till exempel inte uppröra mig över hertiginnan trots att hon är helt infantil och jag skulle tycka att den som gjorde det slösade sin tid.

Men Blondinbella är, hur mycket man än önskar motsatsen, en förebild för många ”unga tjejer”. Hon säger något om vår tid. Jag tror inte att lösningen är att tiga ihjäl henne, dels för att det kommer finnas så många som talar om henne ändå, dels för att de idéer hon representerar lever även om just hennes utrymme skulle bli kringskuret.

Jag tror att man måste bemöta alla rörelser på allvar, hur infantila de än är. För om man inte gör det så skapar man ett intellektuellt utrymme för dessa rörelser, där de slipper stöta på motstånd. Därför tänker jag fortsätta gå i taket över människor som är så uppenbart dumma i huvudet, helt enkelt för att det inte är så uppenbart för alla.

5 reaktioner till “Alla rörelser måste bemötas, hur dumma de än är.”

  1. Jag förstår precis hur du tänker. Folk tar ju Blondinbella på allvar fast hon är helt körd och då blir det ju extra viktigt att ge en andra åsikt.

  2. Alla har vi ju olika områden vi prioriterar. Om man sedan tycker att det här med Blondinbellas beteende och resonemang är viktigt att prata om, utesluter ändå inte det att man engagerar sig på andra sätt också. Och även ifall Blondinbella skulle vara det enda man brydde sig om, så är det väl bättre än inget engagemang alls. För, som du säger: hon är en förebild för många unga tjejer. Om man anser att hon ”lär ut” många negativa saker, bör man väl prata om det istället för att bara hålla käften och låta henne hållas. Annars kommer vi snart att ha en hel generation som är precis som hon.

  3. Säger hon det, lilla hon. Tja, så kan man ju förstås också se det. Dock är jag övertygad om att de små fan-töserna som avgudar dessa kretiner, är hopplöst förlorade, såvida de inte underkastas samma typ av behandling som jag brukar föreskriva. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *