Allmänt bloggsnack.

Tjabba!

Jag har legat på latsidan ett ganska bra tag med att båda läsa och kommentera bloggar, men nu har jag försökt bli lite bättre på det och oj vad mycket det kan ge. Har läst så många intressanta inlägg om saker jag tycker är viktiga. Men framförallt tycker jag det känns bra att kommentera då det drar igång mina tankar och att jag själv vet hur glad jag blir för kommentarer. Även de som ”bara” lyder typ ”bra skrivet!” eller liknande.

Vill också säga att jag noterat ett läsarlyft, så jag undrar väl om någon vill ge sig till känna och berätta lite om dig själv och hur du hittade hit (och kanske vad du tycker är bra med den här bloggen eller vad du hatar om du nu läser den för att provoceras).

14 reaktioner till “Allmänt bloggsnack.”

 1. hittade hit när du kommenterade min förra blogg. tycker du ger ett nytt perspektiv i många frågor och håller med i mycket av vad du skriver. du inspirerar mig.

 2. jag följde en länk från Familjen Toad. Mitt första intryck var att du hade extremt provocerande åsikter och att jag rent instinktivt ville ta avstånd från dem. detta av anledningen att om jag skulle hitta något jag höll med om så skulle jag ha svårt att referera till dig eftersom jag var rädd att jag skulle behöva försvara hela din blogg. men jag gav det en chans, läste en kväll och det visade sig att jag bara hade haft ”otur” och först hittat ett inlägg som jag helt enkelt inte höll med om.
  Jag har inte alltid samma åsikt som du, men om inte annat så levererar du nästan varje gång ett annat synsätt som jag aldrig hade tänkt innan. Vilket får mig att känna mig lite dum, eftersom du resonerar extremt logiskt. Du får mig med andra ord att fundera väldigt mycket.
  Sen gillar jag också att du uppdaterar ofta. Och att det är substans i dina inlägg. du har verkligen tänkt igenom det, lixx.
  Alltså, känner jag mig seg i huvudet är det bara att gå in på din blogg för där finns nästan alltid något nytt som får mig att tänka.

 3. Hej! Jag hittade din blogg från en länk hos Familjen Toad och jag kände mig hemma direkt! Tycker det är underbart att du uppdaterar väldigt ofta, och att dina texter alltid är så välformulerade och på något sätt sätter ord på många känslor och åsikter jag har om olika saker som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Du får mig verkligen att tänka till och jag ser alltid fram emot att klicka in på din blogg.

 4. Jag hittade hit när feministskolan började och älskar din blogg mer och mer för varje dag. Håller också med ovanstående kommentarer, kunde inte sagt det bättre: ”levererar du nästan varje gång ett annat synsätt som jag aldrig hade tänkt innan. Vilket får mig att känna mig lite dum, eftersom du resonerar extremt logiskt. Du får mig med andra ord att fundera väldigt mycket.”

 5. Nästan alla genusbloggare länkar ju till dig så du var svår att undvika, fast jag följde dig inte förrän jag skaffade bloglovin och då upptäckte jag att du är jättebra 😉
  Gillar nästan allt du skriver, jag är så imponerad av hur många nya synvinklar du lyckas ha hela tiden. Jag gillar att läsa om din vardag med, och dina bilder.
  (helt jävla orelaterat, men jag tycker du är väldigt söt/snygg med, så vet du det!)

  1. Så orelaterat var det ju inte med tanke på att jag hade en bild på mig i inlägget. Klart jag fiskar komplimanger! 😉

   Tack för fina ord, också!

 6. Jag har hittat hit ganska nyligen och jag gillar din blogg för att du skriver om intressanta och viktiga saker, får mig att tänka från nya perspektiv. Du har så vettiga åsikter och verkar verkligen tänka efter innan du säger/skriver något. Så jag måste faktiskt säga tack för en bra blogg! Bra skrivet 😉

 7. Ramlar in via Bloggkommentatorerna. Tänker ofta ganska lika men håller tyst; du skriver väldigt bra och träffsäkert, det ser jag upp till. Du är dessutom väldigt produktiv skribent, wow.

 8. hej hej, jag har läst din blogg väldigt sporadiskt ett tag. vet faktiskt inte hur när eller varför jag först klickade mig in här men tror det var för att namnet/titeln ”rabiat flatfeminist” väckte uppmärksamhet. håller med ett par andra som redan kommenterade – i början höll jag inte alls med dig om någonting och blev nog lite provocerad och läste kanske mer pga irritation än något annat – som man ju gör ibland.
  sedan dess har jag i princip gjort värsta kovändningen gällande de flesta av mina åsikter. och nu läser jag för jag tycker du är himla bra och vettig. dina texter är nyanserade och får mig att tänka eller bara tänka ur nya perspektiv. ja, typ så.

  1. Kul att jag lyckats få någon att tänka till! Det är typ den bästa belöningen.

 9. Hittade precis hit från en kommentar du skrivit hos Lady Dahmer – och så började jag läsa och bläddrade bakåt lite och hamnade här. Jag gillade din kommentar och så tyckte jag ditt alias (eller vad det nu heter nuförtin’) var häftigt. Jag är Umeå-bo, men har precis som du jobbat ett år som Aupair, fast i Frankrike. Där träffade jag en fransman, som jag varit tillsammans med i 3 år. Jag kämpar dagligen genom att diskutera genusfrågor och jämställdhetsfrågor med han, jag kanske inte ska dra alla fransmän över en kam, men de är lite mindre öppna vad gäller feminism därnere. Av det jag har läst hittills så gillar jag vad och hur du skriver och jag kommer titta in igen kan jag lova!

 10. Hej!

  Hittade hit genom en länk från peachmebaby och gillar framför allt att du uppdaterar så sjukt ofta! Alltså, gillar ju inläggen och så också så klart…

  I övrigt är jag typ 26-årig feminist som pluggar modevetenskap och hoppas på doktorandtjänst. Går igång helt sjukt på strukturer, mönster, diskurser och såntdära. Kan även skriva formellt men kommenterar oftast talspråkligt, är alltså inte dum i huvudet. I övrigt är jag just nu mest intresserad av att bygga jävliga mycket muskler och lära mig springa superfort och långt, och planera för min och min kompis kulturblogg som vi tänkt starta i ett år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *