Åsikter jag inte står ut med.

Det finns åsikter jag absolut inte står ut med. Topp tre just nu:

 1. Problemet med upploppen i England är inte att folk är desperata och saknar framtidstro utan att socialismen har lärt dem att det är okej att ta andra människors saker.
 2. Alla former av motstånd mot fri abort. Herregud vad idiotiskt det är.
 3. Att heroin bör legaliseras rakt av för att ”det är fel att hindra folk från att byta varor med varandra”.

13 reaktioner till “Åsikter jag inte står ut med.”

 1. Punkt 3: Typiskt exempel på enorm ignorans och okunnighet av vilken enorm skada heroin och andra substanser åsamkar. Eller så försöker personen vara liberal och spela ball.

 2. Punkt 1: De flesta som deltog i upploppen och plundringarna i London, Manchester, Birmingham var inte ”desperata” eller utblottade.
  Många utnyttjade situationen för att plocka kapitalvaror och cigaretter.
  Det som saknas är nog framtidstro och social rörlighet som du påpekar.

  1. Brist på framtidstro och känslan att kunna påverka sin situation leder till desperation tror jag. Jag menar inte att dessa människor inte ha mat på bordet och därför måste stjäla den.

 3. OT: Göran Greider har en intressant artikel om tanken om den eviga tillväxten i DN Kultur idag söndag.

 4. Håller inte med. Abort är jag mer osäker på, det är ett (möjligt) liv som släcks. Men praktiskt, i sista hand måste nog kvinnan bestämma. Ingenting är perfekt här i världen.

 5. Håller med.. Men jag blev helt jävla chockad över den sista om heroinet. Det var nog bland det mest idiotiska jag hört någonsin.
  Var på en föreläsning om just heroin förra året. En heroinist som hållt på ett tag behöver 3000kr per dag för sin drog. Eftersom det är omöjligt att få tag i så mycket pengar och leva ett vanligt liv samtidigt begår missbrukaren brott. Man uppskattar därför att det kostar samhället (diverse privatpersoner och allmän egendom) runt 15 000 kr/dag att ha en heroinist. Att då säga att man ska släppa heroin handeln fri är fullkomligt absurt.

   1. Jag anser att heroin ska ges som läkemedel till dem som missbrukar så att de slipper begå brott och dessutom kanske inte langar vidare. Däremot tycker jag inte att handel ska vara lagligt på samma sätt som jag tycker handel av hasch ska vara lagligt, helt enkelt för att heroin är en sjukt mycket mer beroendeframkallande drog. Dock så ska det absolut inte vara olagligt att ha det i blodet (som det är idag) och jag kan även tänka mig att personligt innehav skulle kunna vara semilagligt (typ beslagtas). Det viktigaste är ju dock att folk med beroendeproblematik får hjälp och att folk vet vad olika droger har för verkan och risker.

    1. Jag kan förstå om man inte anser att heroin ska få brukas fritt, även om jag är av den åsikten då jag ser frihet som viktigare än trygghet (även om jag ej vill ha total anarki). Men just motargumentet att heroin är farligt för att heroinister springer runt & rånar folk, det är så jävla obetänkt. Då är det snarare andra saker som gör det riskabelt.

     1. Det är ju farligt av en massa olika anledningar. Om vi säger såhär: jag anser att den som är beroende ska få heroin som läkemedel för att slippa begå brott för att få tag på pengar till det. Jag ser det framförallt som en fråga om värdighet för brukaren, att man inte ska behöva ägan sig åt kriminalitet pga att man lider av en sjukdom. På samma sätt som jag inte anser att det ska vara olagligt att ha det i blodet.

       1. Jag tycker att man ska se både sidorna. Dels skadar det brukaren och närstående, dels skadar det samhället i stort. Men brukaren måste stå i centrum för åtgärderna tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *