Att gå från ett ideal direkt in i ett annat.

Det här inlägget av Christina är otroligt bra. Det handlar om angelägenheten kring att göra om kroppskomplex, ett problem som drabbar väldigt många personer och främst kvinnor, till någon slags sjukdom som man måste bli frisk från på egen hand. Tydligen kallas det CBS, Competitive Body Syndrome.

Jag blir också trött på detta ständiga sjukdomsförklarande och individualiserande av fenomen som uppstår till mångt och mycket på grund av vårat samhälle. Det blir liksom bara ytterligare en del av förtrycket när man ständigt uppmanas till att bryta sig bort från detta för att bli en bättre, lyckligare och roligare människa. Ibland känns det som att man inte försöker bryta sig ur sina kroppskomplex för sin egen skulle, utan för någon annans. För att uppnå ett annat ideal, idealet av den starka, friska entreprenörsstjejen som behöver äta ordentligt för att orka starta företag.

3 reaktioner till “Att gå från ett ideal direkt in i ett annat.”

 1. detta inlägg var verkligen en tankeställare för mig.
  Jag har aldrig tänkt på detta sättet förut.
  Har aldrig tänkt på just varför jag försöker vara den här bättre, lyckligare och roligare människan. nu fattar jag helt plötsligt det, och anledningen är ju så dum.

  1. Man kan ju vilja bli det för sin egen skulle också. ser inge problem med att vilja förbättre sig själv, dock i definitionen av vari förbättringen ska ligga.

   1. jo självklart behöver det inte vara något negativt. kan vara något väldigt fint man vill för sin egna skull.
    men personligen har jag har haft en väldigt skev bild varför jag gör som jag gör ibland. har varit trevlig och försökt vara en roligare person (mot rätt otrevliga människor)på ett sätt som inte är jag, utan som någon som bara söker godkännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *