Att prata om saken.

Ofta när jag skriver om relationer, speciellt angående det jag skrivit om otrohet, så är det någon som kommenterar: ”jag tycker att man ska prata om problemet med sin partner först”. Ja, så är det ju såklart att det alltid är jävligt mycket bättre om man lyckas lösa ett problem inom en relation genom att ”snacka” men jag tror att de flesta vet att det ofta är enklare sagt än gjort. Ofta kan man ta upp ett problem gång på gång utan att det sker någon förändring.

Nej, det finns inget som gör otrohet, oärlighet eller något annat svek rätt, men under vissa omständigheter kan det vara förståeligt. Jag tror inte att någon relation tjänar på att man hänger upp sig så mycket på vad som är rätt och fel istället för att fundera lite mer på båda parters ansvar inför att få det att fungera. Alltså, människor gör liksom fel och ofta kan det spåras till att saker inte riktigt har fungerat i förhållandet. Om man struntar i att över huvud taget låtsas om det eller diskutera det och istället hakar upp sig på att ”otrohet aldrig kan bli okej” så tror jag att man gör ett misstag.

Men ja, man ska alltid försöka lösa problemen istället för att svika sin partner, behöver det ens sägas? Det är ju en självklarhet liksom.

En kommentar till “Att prata om saken.”

  1. Tycker det där är så himla drygt också, som om det vore det enklaste i världen att kommunicera. Inbillar mig att den typen av kommentarer oftast kommer från folk som är extremt dåliga på att lyssna, och sånna som tycker det är värsta dygden att ALLTID vara ärliga, även om det innebär att de talar om för folk att de ha fula skor och luktar illa…

    Hade en anonym blogg en gång som mest handlade om förhållandesvårigheter, och hur jobbigt det är att inte nå fram eller våga och yada, yada, iaf. en dag dök det upp en kommentar på ett inlägg i stil med ”det är ju bara att prata med honom” och man bah ”Om jag VISSTE hur jag skulle göra det så skulle jag inte ha det här fakking problemet eller den här fakking bloggen, men det skulle du veta om du varit tillräckligt intresserad för att läsa ens detta inlägg ordentligt”..

    Det är SJUKT svårt att prata om problem till att börja med, och ännu svårare att göra det konstruktivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *