Att sälja sin personlighet.

Lyssnade på denna radiosnutt där de spelade upp ett ljudklipp från någon slags ”audition” till att jobba lite extra i kassan på en mataffär. Beskrivningen av vilka personer de eftersökte var följande:

Vi söker karaktärer som kan ta hand om våra kunder i butiken på ett roligt och annorlunda sätt.

Alltså, sen när vill folk bli omhändertagna i butiken på ett ”annorlunda” sätt. Tänker mig när affären gör reklam för sig och ba: ”att handla hos oss är inte bara något man gör för att få mat utan det är en upplevelse också! Något nytt och annorlunda!”

När man i en annons för ett jävla extrajobb i en mataffär börjar eftersöka ”en karaktär” snarare än en person som kommer till jobbet i tid och gör det bra så funderar jag verkligen på vilket sjukt jävla samhälle vi lever i.

2 reaktioner till “Att sälja sin personlighet.”

  1. Oh yes! Precis som när en nyöppnad restaurang på orten annonserade efter diskare och sökte någon med ”framtidsvisioner” och vad det nu stod. Och jag bara framtidsvisioner, om vadå? Ett bättre jobb än diskare?

  2. Herregud, jag såg det där klippet. Det var en del i någon dokumentär på SVT. Jag mådde verkligen fysiskt illa av att se på skiten. Det påminner om sekt-agerandet i telekomföretag. När slutade det vara fräckt och orimligt att ställa kvalificerade krav på helt och hållet okvalificerade jobb? Arbetsmarknaden spårar ur totalt, för fan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *