Att skapa behov.

Sitter och chilläser Mogis blogg lite sådär på kvällskvisten.

Jag måste köpa 6 stycken Mateus muggar i lila, de är himla snygga men attans vad svåra de är att få tag på, säljer slut överallt, vet ni vart man hittar de lila muggarna? Den ultimata te/varm choklad med fluffif grädde muggen!

Har ni någonsin känt ett behov av en ”ultimat te/varm choklad med fluffif grädde mugg” någon gång? Till den grad att ni ”måste” köpa den, och sex stycken dessutom.

Jag slår väl in öppna dörrar nu men… konsumtionssamhället och människorna som anammar det till denna grad gör mig bara så trött.


12 reaktioner till “Att skapa behov.”

 1. Jag vet inte vad en fluffif grädde muggen är tyvärr. 🙁 Haha nej men, vafan. Nej. Inte 6 koppar. Ibland ser jag söta koppar som jag bah: fan vad nice det vore att äga denna! Men oftast köper jag inte dem, eller så köper jag men bara en. Jag bor ensam så jag behöver verkligen inte mer än typ 4 tekoppar för bjudningar. Mogi verkar sjukt läskig för hon överkonsumerar ju typ allt. 🙁

 2. Om man vill ha en liten samling av en viss trevlig sak, det tycker jag är förståeligt. T ex om man råkar slå sönder en av muggarna, så har man ändå några kvar. Men att bli så upphetsad så man skriver fel på ”fluffig”?

  1. Är väl okej att köpa flera ex av ngt man tycker är soft, dock att motivera det med att det är den ”perfekta” grejen för nånting.

 3. på tal om det här med koppar. jag kom precis hem från ett besök på stan och då min syster på sistone fått ett stort inredningsintresse följde jag med henne in på cervera, där jag såg de populära muminmuggarna. men en gång tänkte jag ”ååhh de är så himla söta, undra vilken jag vill ha helst” osv. innan jag kom på mig själv med att tänka ”vafan? vill jag ens ha de här, tycker jag ens om mumin? eller är det kanske bara för de har blivit så pass ombloggade att jag tror att jag tycker om dem?” jag tog ett steg tillbaka, kom fram till att jag inte skulle falla för frestelsen och gick därifrån.

  att saker bli ombloggade slår verkligen teve-, och tidningsreklamer med hästlängder.

 4. Hej Fanny med mellannamnet Arsinoe. Började läsa lite i din blogg idag. Hittade den när jag sökte på juicy couture i hopp om att hitta en bra bild på deras, enligt min åsikt, riktigt snygga mjukisdressar. Då kom jag in på din blogg och läste ditt rätt så hatiska inlägg. Om jag ska fälla en kommentar om det så kan jag ju bara säga att du verkar ju inte vara speciellt utbildat eller insatt om ämnet. Varför du fäller ut odd molly som en av dessa mjukisdress-företag fattar jag inte ”för fem öre”. Vet inte, men skulle anta, att du aldrig varit inne på någon av de tre märkenas hemsidor eller affärer som du nämner. För om du hade det skulle du nog veta att odd molly är ett klädmärke som ej är representativt i mjukisdress-kategorin då det ej är den typen av kläder som gjort odd molly till ett framgångsrikt och känt företag. Här har du en länk till deras hemsida, säg gärna till när du hittar guldtryck på deras mjukisdressar. http://oddmolly.com/
  Anledningen till att folk lägger pengar på dessa mjukiskläder har troligen att göra med att dessa företag har en bra kvalitet och en hög standard på deras kläder. För att om du ska vara hemma och mysa vill du väll ända ha på dig något som du tycker är bekvämt, och inte några 150:- polyester byxor från H&M som kliar och sticks. Vad är felet på at vilja ha på sig ett snyggt plagg även om man bara ska vara hemma. Måste man klä sig fult bara för att man inte går utanför dörren. Jag vet inte vad du tycker är anledningen till att man köper kläder och är mån om sitt utseende, men för många, inräknat mig själv, handlar de om att känner man sig attraktiv mår man bättre. Förvissa får en snygg mjukisdress att få dem att må bättre. Man köper alltså och lägger tid på sitt utseende för sig själv och inte, som du verkar se på det, för någon annan.
  Samma sak med dissen på moggis inlägg om de muggarna hon ville köpa. Vad är felet om hon personligen tycker att dessa muggar vore perfekta att dricka te eller varmchoklad i. Om dessa lila Mateus muggar kan skänka henne lite glädje så låt henne. För varför ska hon lägga pengar, även om det är en betydligt mindre summa pengar, på ett par Ikea muggar som inte alls är för henne de perfekta te eller varmchoklad muggarna. Personligen tycket jag de är de dummaste, att lägga pengar på sådant du inte till hundra procent vill ha. Det kallar jag för onödig konsumtion. Även om man, inte i moggis fall dock, måste spara länge så är väl det ett betydligt bättre och värdare köp. Och en materialistisk kärlek har väl vi alla. Även om det vi ”måste” ha är en juicy couture mjukisdress, ett par lila Mateus muggar eller en systemkamera så är anledningen till att vi ”måste” ha dem att de på ett sätt eller annat skänker oss glädje.

 5. Det var ju inte riktigt de jag sa, men om det är på detta negativa sätt du tänker ta det så fine by me.

  1. Det jag ironiserade över var människor som skapar behov som egentligen inte finns. I Mogis fall handlar det uppenbarligen om att hon har ett stört förhållningssätt till att konsumera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *