Bara min åsikt.

Människor ibland. Läste att Elin Kling hamnat på Victoria Secrets Sexy-lista hos Bloggkommentatorerna och den första kommentaren är följande:

Shit :O Det där va faan inte illa! Dock tycker jag Elin ser alldeles för anorektisk ut för att hamna på nån Sexy-lista över huvud taget, men det är ju bara min åsikt.. Men hon har ju verkligen lyckats i livet 🙂

Denna kombination av nedtryckande och hyllande, vad fan är grejen egentligen?

Den här typen av kommentarer ses ofta som acceptabla eftersom de är ”emot” smalidealet, vilket är beklagligt. Huruvida Kling har ätstörningar eller inte har jag ingen lust att spekulera i, jag tror inte att situationen kommer att förändras för att människor säger att hon är ”för smal” för att hamna på någon Sexy-lista.

Jag blir trött när folk inte kan göra skillnad på att kritisera ett ideal och kritisera en given person, säga att hon inte är sexig nog och så vidare. ”Det är ju bara min åsikt” sägs det urskuldande men du kände dig ändå tvungen att uttrycka den, inte sant?

Nåja. Min åsikt är att personer som inte kan undvika att uttrycka sina preferenser kring folks utseende offentligt borde åläggas yttrandefrihetsförbud. Men alltså, det är bara min åsikt liksom.

2 reaktioner till “Bara min åsikt.”

  1. Så sant! Läste också det där och man blir så himla trött på folk som känner att dom måste trycka ner folk sådär.

  2. Känns ju verkligen inte relevant att påpeka att Elin ser anorektisk ut, nej. Ändå påpekas det… precis som du skriver, förmodligen för att det anses helt okej eftersom det är ”kritik mot idealet”. Men hade en önskat kritisera det smala idealet hade en kunnat vända sig direkt till VS eller skriva ett eget blogginlägg om VS lista där en påpekar att de flesta modeller är väldigt smala och att det är tråkigt att VS fortsätter att upprätthålla det smala idealet. Nu blir det ju bara skitnödigt & missriktat. Besides hatar jag när folk säger ”men det är ju bara min åsikt”, för det säger de nästan alltid efter att de har uttryckt något VÄLDIGT skitnödigt.

    Å andra sidan kanske den här personen verkligen menade att kritisera Elin. Har märkt att en del människor försöker trycka ner folk under mildare former, det ska liksom inte märkas att de försöker trycka ner en- om de blir konfronterade ska de kunna ursäkta sig med att de inte alls menade nåt illa, se på min kommentar, den innehåller ju ett grattis och allt! Det hade jag aldrig klämt ur mig om jag velat såra.

    Suck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *