Big is beautiful.

Jag tycker det är viktigt att man har ett tillåtande ideal i samhället där alla kroppstyper (inom gränsen för vad som är hälsosamt) kan få plats. Men jag blir så trött på hur man daltar med och tar hand om tjockisar, hur man förminskar dem och ständigt måste poängtera att de är bra som de är.

Ett så jävla bra exempel är att alla kollektioner för ”större” heter saker som ”Big is Beautiful” och liknande, eller att man alltid måste göra värsta poängen av att man minsann har en tjock modell med i ett nummer av en modetidning. Kan man inte bara sluta tjata om det där och lägga lite mindre laddning i hur folk ser ut hela tiden. Dessutom skulle jag inte vilja att folk ständigt framhöll hur jävla normal min kroppsform är.

Men det värsta är ändå när folk försöker vinna pk-poäng genom att säga hur mycket finare det är med tjocka människor, eller tjejer med former som det brukar heta, och som samtidigt klankar ner på smala brudar. Som om det gjorde saken bättre. Jag tänker framförallt på Mikas låt Big girl you are beatiful (som för övrigt spelades på mitt träningspass i tisdags. Smakfullt!). Okej om det handlade om att han bara ville förmedla sin smak men han vill ju uppenbarligen verka snäll och fin och det tycker folk även att han är. Hur det nu kan vara snällt att sjunga att smala tjejer suger.

3 reaktioner till “Big is beautiful.”

  1. Var precis på HM häromdan och störde mig smått på BB ^^ Tycker att det är keff att dom försöker stämpla det som en sanning alla måste ta till sig med att stort -ÄR- vackert, samt att det är så himla fult att upphöja ett ideal, hade det istället stått Skinny is Beautiful hade fan folk blivit tokiga.

  2. Håller verkligen med dig. Hatade den där jävla låten också. Visste inte att den existerade när jag köpte skivan 2007, men ville typ spy när jag lyssnade på den och sen kollade på videon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *