Bloggtips: a sorta mission.

En blogg som hamnat i min blogglista på sista tiden är a sorta mission. Jag vet inte vem som skriver bloggen alls, mer än att personen ifråga kallar sig Auuus. Spela roll, bra är den i alla fall.

A sorta mission är en av de bästa feministiska och normkritiska bloggarna jag läst. Inläggen går alltid djupt ner i problematiken och är alltid nyanserade och pålästa. Det här svaret på Marcus Birros utspel är om abort är fantastiskt, likaså den här texten om Kd:s tvångssteriliseringar av transpersoner. Visste ni att Sverige har fått kritik för detta från Europarådet? Jag hade i alla fall inte den blekaste innan jag läste inlägget. Andra inlägg som effektivt bemöter vissa tendenser är detta inlägg om ”men det löser ju inte hela problemet”-argumentet och detta om att leva i enlighet med normerna.

Det är så himla uppfriskande med bloggar som skrivs av människor som verkligen är insatta i sin sak och som liksom inte försöker vara något annat. Auuus försöker inte blanda upp sina långa och fantastiskt genomarbetade och pålästa inlägg med något annat, utan bloggen får handla om just precis det hen är bäst på!

Om ni är intresserade av feminism och normer (vilket jag vet att många är) tycker jag definitivt att a sorta mission borde få ta plats i er lista över bloggar ni följer.

8 reaktioner till “Bloggtips: a sorta mission.”

 1. Jag tycker att din blogg är mycket, mycket bättre! Visserligen innehåller bloggen du länkar till en del bra fakta, men layouten för själva texten är ganska ful och hafsig och det finns många radbrytningar där det inte ska vara det. Grammatiken är inte heller den bästa och sådant stör mig tyvärr enormt när jag läser en blogg.

  Jag kan heller inte riktigt ta ett försök till seriös debatt på allvar när det gnälls om att någon är töntig, används ord som ”skiter i” eller uttryck som ”den gnällige katoliken”. Det låter precis lika nedvärderande som det hen reagerar på att Birro i text yttrat, d.v.s. ”politiskt korrekt mobb”.

  Men jag ser fram emot nästa bloggtips i alla fall. 🙂

  1. Våra respektive bloggar är ju framförallt himla olika. Jag tycker att den där typen av oartighet kan vara himla uppfriskande, folk kan ju verkligen vara förstående och korrekta in absurdum, dessutom langar jag ju faktiskt en del sånt själv, tycker jag i alla fall. Men det är klart att jag blir glad över att du tycker att min blogg trumfar en som jag själv uppskattar jävligt mycket, så tack! :).

 2. För att försvara mig inför Candy måste jag säga att layouten bara är standardvarianten som finns på blogg.se. Jag kan ingenting alls om html, och dessutom buggar den sig då jag vill ha radavstånd, så därför ser det inte så snyggt ut. Bristerna i grammatiken beror på att jag tenderar att skriva mina inlägg mitt i natten, i ett halvsovande tillstånd :p

  Vad mina lite aggressivare ordval beträffar så är det ett medvetet val jag gjort. Jag vill snarare raljera än vara snäll och förstående, och jag vill föra fram hur sjukt förbannad jag blir av det hela.

  Men jo, jag gillar också Fannys blogg. Den är grymt bra ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *