Centerns smarta pr-strategi.

Alltså, den här Stefan Hanna (jävla namn det) måste ju driva. Först tycker han att man ska ha straffskatt för feta, sen ska bidragssnyltare kläs i hyenadräkt efter avtjänat fängelsestraff!

Såhär tror jag: Stefan Hanna är ingen riktigt person. Det är ett pr-trick som går ut på att Centerns åsikter blir presenterade i extremt format, så att de får uppmärksamhet. Sen kan Centern presentera liknande förslag men i mer sansad form, och därmed framstå som vettiga eftersom den som öppnat debatten var ännu mer dum i huvudet.

För mig som har astma och eksem skulle höjda avgifter eller en särskild sjukförsäkring innebära att jag varje månad avsatte pengar på ett sjukvårdskonto, precis som jag pensionssparar eller har ett semesterkonto. För det är ju riktigt orättvist att den som aldrig behöver gå till läkaren ska sponsra mina besök år ut och år in. Visst skulle det inledningsvis kännas som om jag blev dubbelt bestraffad – jag har en kronisk sjukdom och jag får betala högre avgift. Men å andra sidan skulle ett sådant system göra mig mer intresserad av att lyssna noga på min läkare, medicinera rätt, ta min medicin ordentligt och sköta min hud som jag borde, för att slippa besök så ofta.

Såhär skriver till exempel Törnqvist om det hela. Hon menar att man istället för att utsatta grupper ska betala extra skatt så ska all personligen ansvara för att deras sjukförsäkring täcker deras hälsotillstånd. Så kan man väl tycka, men om man har ett sånt upplägg så har vi faktiskt inte allmän sjukvård längre. Hela iden med allmän försäkring är ju att alla ska få samma vård oavsett inkomst.

Visst kan man tjata om personligt ”ansvar” och det kan säkert vara så att en majoritet skulle kunna välja en försäkring som passade deras behov. Sånt där slår dock alltid mot de svagaste i samhället, tyvärr.

13 reaktioner till “Centerns smarta pr-strategi.”

 1. Läste just Törnqvists blogginlägg. Unknare människosyn får man väl leta efter. Förstår inte hur folk tänker? Vill man ha det som i USA där människor nekas sjukförsäkringar för de haft acne, och det är relativt vanligt med personliga konkurser pga sjukdomskostnader? nej tack.

  att folk inte fattar att det finns en anledning till att vi i sverige har det så fantastiskt bra, och att den anledningen INTE är att vi låtit var och en betala för sig själv.

 2. Sen förstår jag inte gnället över att ”behöva betala för andra”. Jag har inga problem med att betala för att andra ska få bra vård och en andra (och tredje, fjärde, femte) chans om man lyckats trampa snett i livet.
  Jag funderar på vad jag annars hade gjort av mina extra pengar. Kanske gått ut lite oftare, gått på bio istället för att bara glo på Svtplay och ta med filmer från jobbet. Mest troligt druckit mer och dyrare öl. Rest hade jag garanterat gjort. Men det är ju bara nöje! Ren lyx! Nog för att det kan vara viktigt i livet, men jag har vad jag behöver. Då ser jag hellre att några av mina extra slantar går till folk som behöver det mer än mig.
  Vad är det alla vill göra med sina extra slantar? Köpa sjukförsäkring?

  1. Har aldrig stött på ”hanna” som efternamn. Vad har det men feminism att göra? Att det är ett kvinnonamn eller?

 3. Hanna är ju ett väldigt ovanligt efternamn om inte annat- har hittills bara stött på det hos en av snubbarna som gjort Disney-kortfilmer, men varför måste ens misstro till efternamnet ha med feminism att göra? Nu kan jag inte svara för dig, Fanny, men personligen tycker jag att alla slags förnamn som efternamn är något märkliga. Det spelar ingen roll om det är Lars, Hanna eller någonting annat. Sen kanske det inte är nytänkande att tänka så, nej, men att blanda in feminism i det tycker jag är väldigt onödigt. Jag blir faktiskt lite irriterad när vissa feminister ska anta att precis allt som inte är nytänkande eller passande enligt dem har med könsroller eller liknande att göra.

  *angående lovisas kommentar*

  1. Skulle nog tyckt att Åke var minst lika konstigt. Dock kan jag väl hålla med om att min parantes inte var särskilt nyskapande, nyskapande har jag dock aldrig gjort anspråk på att vara.

   1. jag tycker ofta att du är nyskapande/nytänkande, och det var därför jag reagerade.

    angående ”Jag blir faktiskt lite irriterad när vissa feminister ska anta att precis allt som inte är nytänkande eller passande enligt dem har med könsroller eller liknande att göra”: jag antar inte att precis allt som inte är nytänkande har med könsroller att göra. faktum är att det nog är första gången jag kommenterar här vad jag kan minnas. såklart är det ett ovanligt efternamn, och visst kan jag ibland har feministtaggarna utåt, men jag har aldrig hört någon reagera på att min farmors särbo heter Victor i efternam exempelvis – ett lika vanligt förnamn som Hanna.

    1. Kul att du tycker jag är nytänkande, det är en stor komplimang!

     Du har kommenterat här innan, fattar din invändning och det är värt att kommentera. Jag vet dock med mig att jag skulle ha reagerat även på t.ex. Victor som efternamn. Klart man har taggarna utåt ibland och det är viktigt att kommentera könsstereotypa beteenden.

    2. Jag skulle i alla fall ha reagerat på Victor också. Och det är bra att vara uppmärksam på orättvisor eller onödiga stereotyper, men när man inte vet hur personen skulle reagerat på ett typiskt manligt förnamn som efternamn är det ju onödigt att anta att det har med själva kvinnonamnet att göra?

 4. Angående inlägget i övrigt: tja, man kan ju verkligen hoppas att det är något troll bara. För tycker en människa sådana där saker på allvar blir jag väldigt rädd. Men med tanke på det senaste utspelet lutar det mer åt ett troll. Kanske någon som är centerpartist själv och vill ha mer ljus på centern genom att smutskasta dem lite (faktiskt ganska smart om man kan leva med konsekvenserna av det), eller någon som skarpt ogillar centern och bara vill driva med dem. Eller bara nån random som gillar att driva med folk rent allmänt. ><

 5. Hanna betyder typ blomma på japanska. Jag gick i samma klass som hans son för länge sen och han sa att de hette Hanna för att de har bott i Japan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *