Dagens hat.

Medelklassungdomar som tror att de slår utifrån någon slags underklassperspektiv. Varvar festbilder från coola klubbar och semesterbilder med ”roliga” parodier på moderaterna i sina facebookalbum. Gjorde vid valet statusupdateringar om att Jimmie Åkesson har illasittande kavajer.

Tycker att white trash är det roligaste i världen att skämta om och värderar ”god smak” högt. Om man hatar underklassen är det bara för att de saknar smak. Shoppar ett surdegsbröd för en hundring och tycker att det är okej för att det är ekologiskt. Hånar folk som hellre äter en hamburgare än en schysst surdegsmacka.

Jag hatar sådana här människor så innerligt mycket. Surdegsvänster.

5 reaktioner till “Dagens hat.”

  1. Alltså JAAA! Speciellt det om white trash (jag råkar ju tycka att det är viktigt med ekologisk mat). Typ kommentaren jag fått när jag skulle köpa bekävma inneskor till jobbet, att det värsta jag kunde köpa var foppatofflorna. För de är så jäkla fula. Som om de är designade för att vara snygga. De är designade för att vara sköna.

  2. Du har fel där. Underklass och arbetarklass är inte samma sak. Och jag kan håna underklassen. Precis som jag kan håna medklassen och överklassen. Men aldrig att man hånar sin egen ”klass” 😉

    1. Jag fattar inte ett dyft. Vad är det egentligen jag har fel i? Jag har väl aldrig sagt att underklass och arbetarklass är samma sak. Däremot att medelklassen inte är underklass, vilket väl ändå bara måste stämma enligt satslogikens regler.

  3. Jag förstår inte den andra paragrafen? ”Om man hatar underklassen är det bara för att de saknar smak.” Vad menar du?

    1. Kanske lite luddigt uttryckt. Ingen skulle ju säga att de ”hatar underklassen” och sedan motivera det med att de har dålig smak. Däremot finns det mycket klassförakt som tar sig uttryck i att man klankar ner på livsstilsattribut som är vanligt i underklassen. Då blirklassföraktet plötsligt en fråga om estetik, tycker många. Jag håller inte med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *