De där jävla trosorna.

Hejhej. Här sitter jag och minns gamla tider.

Tänker på i låg- och mellanstadiet då stringtrosor var ett sjukt hett samtalsämne. Alla hade en åsikt! Tydligen så skulle man ha string eftersom troskanten syntes annars. Vem hade så tighta kläder i mellanstadiet egentligen?

Hela iden med string var dessutom att man skulle dra upp trosorna över byxkanten, det minns jag mycket väl. Sjukt meningslöst med string om man gömde dem under byxorna!

Det var till och med så att KP hade ett jävla temanummer om string där de typ granskade frågan opartiskt. Herregud.

Själv var jag nog ”emot” string tror jag. Jag tyckte väl att det var kvinnoförtryckande eller något. Idag fascinerar det mig att man brydde sig så mycket. Det är ju bara trosor för helvete?

8 reaktioner till “De där jävla trosorna.”

 1. Jag var mot string minns jag, en kompis fick inte ha det för sin mamma och smygköpte och smygtvättade ett högt värderat par.
  Jag har fortfarande aldrig ägt ett par string, känns gött.

 2. Haha, jag fick ett par i julklapp av storasyrran + en med henne jämnårig faster när jag var 12, jävlar vad det fnissades och jag tyckte det var pinsamt, som sig bör. Omväxling förnöjer, I say!

 3. I högstadiet köpte jag mina första string, just för att det tydligen var inne med tighta jazzbyxor och det såg förjävligt ut när troskanten syntes igenom. När jag tittar på bilder från den tiden önskar jag att jag insett det tidigare 😛 Numera kör jag nästan bara string, tycker nästan att det är bekvämare.

  //Emma Hå

 4. Problem kan ju tänkas vara att det är ”sexiga” underkläder vilket kanske inte är så lämpligt för 10-12-åringar? Minns själv att troshetsen till stor del kretsade kring killarna.

  1. Fast barn kan ju också vara sexuella. Men ja, jag förstår din poäng. Man ska väl inte behöva tänka på att passa in eller vara sexig för det kön man attraheras av redan som typ tioåring. Man är ju fortfarande barn då och även om man till stor del har samma drifter och behov som vuxna, hör det liksom till att man lever ut det på ett annat sätt.

   Att en människa tar på sig specifika kläder i hopp om att attrahera andra människor ser jag dock inget problem med, oavsett det gäller vuxna eller barn/tonåringar. Det är helt naturligt att vilja få bekräftelse och önska attrahera andra, what’s the big deal om man tar på sig ett plagg som anses sexigt för att lyckas med saken? Så länge man inte mår dåligt av det och gör det mot sin vilja är det väl bara att köra på’t. Att vilja vara sexig för andra utesluter ju inte alltid att man har en egen vilja, nämligen. Jag vill gärna vara sexig för min pojkvän (och för mig själv!) men när jag försöker vara det tar jag aldrig på mig något jag tycker är fult eller obekvämt. Utan jag väljer det som jag faktiskt gillar av de mer sexiga tingen.

 5. I 6:an hade många sjukt tighta byxor, dock var det värst i 7:an. Men i alla fall: det fanns hos oss i Norrland på ett ganska tidigt stadium och det var skitviktigt att troskanten inte syntes. Idag bryr jag mig ärligt talat inte om ifall troskanten syns, men då gjorde jag verkligen det. Fast egentligen var jag bara osäker. Det handlade inte om att jag verkligen TYCKTE att det var fult, utan mer om att jag inte ville bli dömd av någon. Jag gjorde ibland allt jag kunde för att passa in (men lyckades ändå aldrig, så typiskt) och stringtrosor inkluderades i det. Därmed inte sagt att folk som bär string gör det bara för att passa in, ifall nu någon skulle göra den tolkningen.

  Idag tycker jag att string är skitfult, haha. Men kvinnoförnedrande, näe. Och folk får verkligen ha på sig vad fan de vill, för jag ska ju inte knulla med dem. ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *