De rabiata ickerökarna vill bara känna sig förmer än andra.

Mogi har skrivit ett inlägg om rökning. Hon är tydligen EXTREMT emot nikotin och andra droger.

Jag har aldrig testat en cigarett och kommer aldrig göra, tycker det är bland det mest korkade man kan göra. Vem vill aktivt göra det medvetna valet att förstöra sin kropp? Sina organ, man har bara en kropp!

Jag kan störa mig otroligt mycket på den här synen på rökare och människor som tar andra droger. Att man på något sätt skulle vara dum i huvudet för att man röker. Jag håller med om att rökning i sig är dumt och onödigt men det kan finnas en miljon skäl till att man röker, att man gör den prioriteringen.

De flesta rökare jag känner är väl införstådda med de risker som finns med rökning och vet om att det är dumt att röka men gör det i alla fall för att de är beroende. För det mesta har de börjat röka någon gång i 16årsåldern då de har mått väldigt dåligt, gjort uppror mot sina föräldrar och så vidare. Du kan säga vad fan du vill till en människa i den åldern men hen kommer liksom inte lyssna för det igår en tonåringens natur att tänja på gränser.

Skulle aldrig i hela mitt liv testa en drog, att ta in substanser i kroppen som inte ska vara där är vansinnigt i mina ögon. Jag vill hålla min kropp ren. Jag håller mig till några glas bubbel då och då, där går min gräns.

Det här får mig att tänka på vilka droger som anses vara okej i vårt samhälle och inte. Alkohol är tydligen okej även för en som aldrig skulle testa en drog (alkohol är väl ändå en drog) eller ”ta in substanser i kroppen som inte ska vara där”. Hur avgör man egentligen vad som ”ska vara där”? Jag tycker såklart att de tär okej att välja bort rökning men om man motiverar det med ett drogmotstånd överlag så fattar jag faktiskt inte, då ska man väl vara emot alla droger och inte bara de som råkar passa?

En annan sak jag inte förstår är om någon i ett förhållande röker, hur kan man vilja utsätta sin icke rökande partner för passiv rökning?

Detta kort om passiv rökning. För det första är det jävligt omtvistat hur stor skada det egentligen gör och för det andra så inträffar passiv rökning när man sitter bredvid någon som tar en cigg eller i en lokal där andra röker. Som ickerökare kan man faktiskt välja att inte gå ut sin rökande partner när hen går ut för att blossa. Om man nu skulle göra det ändå kan man kanske strunta i att sitta skitnära just då utan sitta på lämpligt avstånd så man inte andas in röken. Det är liksom inte så att man blir utsatt för passiv rökning om man kysser en rökare eller att den farliga rökarmentaliteten skulle ”smitta”.

Det jag tycker är fånigast med detta tjat om rökning är att det är helt uteslutet att man med det kommer få en enda rökare att tänka till. Det enda som sker är att rökare och folk med liberal inställning till rökning blir jävligt trötta på allt tjat och moraliserande kring deras livsval.

Men jag antar att dessa personer har behovet av att ständigt tjata för att stärka sin egen lilla renlevnadsgrupp. Det är nämligen de enda positiva kommentarerna man ser på inlägg som dessa, från människor som redan själva är hängivna ickerökare och som blir så jävla till sig av att läsa om vilka överlägsna människor de är som valt bort denna hemsk drog. Det är ju såklart alltid jävligt skönt att få känna sig förmer än andra, antar jag.

7 reaktioner till “De rabiata ickerökarna vill bara känna sig förmer än andra.”

 1. Antirökningspolitiken är överdriven ibland. I Norge ska det tydligen förbjudas att röka på uteserveringar och vårdpersonal ska inte få röka på jobbet alls. Är det verkligen ett problem om de anställda röker på rasterna? De somrar jag jobbat inom vården har de anställda som rökt rökt enbart på rasterna och dessutom utomhus. Enligt förslaget vill man också införa rökfria buffertzoner utanför restauranger och klubbar, förbud mot försäljning av leksakscigaretter, förbud mot rökrum och förbud mot försäljning av tiopack.Entréer till offentliga byggnader föreslås bli rökfria, tobaksförsäljningen ska få ske endast med särskilt tillstånd och importörer av tobak måste registrera sig.
  Det är att bestämma alldeles för mycket över rökarna.
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/norge-vill-forbjuda-rokning-pa-uteserveringar

  1. Det kan väl vara en poäng att inte ha rökrum med tanke på brandrisken och det faktum att röken kan blossa ut i byggnadens angränsande rum. Likaså att satsa på rökfria entréer. De andra förslagen däremot är ju tämligen överdrivna.

   1. Grejen är att rökrum aldrig motiveras med brandrisk. Personligen tycker jag att rökförbud inne på krogar är skönt, men jag tycker att det ska vara upp till krogen eller möjligtvis facket att sätta begränsningen.

 2. ÅHHH MOGI ALLTSÅ! Det är väl ingen som tvingar den rökande personens partner att sitta tätt intill? Hen har ett eget val. Sitta nära, sitta en bit ifrån eller stanna inne när personen går ut för att blossa. Det finns olika alternativ till hur man ska umgås med en person under den eller de minuter den röker cigg. Man måste inte sitta bredvid.

  Sen tycker jag det är sjukt otrevligt att t.ex. börja röka inne i busskuren, men det är en annan sak. Det drabbar fler människor, främmande människor, som inte har samma valmöjligheter som den rökande personens partner t.ex. den där fredagkvällen framför Let’s Dance. För: står t.ex. en samling människor och väntar på bussen och det blåser ute vill nog de flesta naturligt stå under busskurens skyddande tak. Vilket emellertid är ganska omysigt att göra om någon röker alldeles intill en. I det fallet tycker jag rökaren, som dessutom är i minoritet med sin cigg, får anpassa sig.

  Det handlar om att respektera sina medmänniskor, men det får väl vara inom rimliga gränser tycker jag. Och acceptans och anpassning för den delen bör komma från båda sidor. Många vill ju hävda att cigaretter inte funnits i alla tider och att det är dumt att vi icke-rökare ska anpassa oss till de som röker. Men jag undrar lite hur de menar att vi är tvungna att anpassa oss till de som röker? Har aldrig upplevt något sådant, snarare anses rökare oftare vara tvungna att anpassa sig. Att vi sedan kan ta skada av passiv rökning är en annan sak och det är sant att cigaretter inte funnits i alla tider- men det har inte bilar eller schampo heller. Tänker ändå inte döma ut alla bilister som korkade idioter eller kräva att de ska anpassa sig en massa efter mig som inte kör bil, likaså tänker jag inte döma ut alla schampo-användare som idioter som inte fattar vilket modernt, onödigt och skadligt påfund schampo är.

  1. Jag röker aldrig inne i t.ex. en busskur om det står andra människor där, på samma sätt som jag inte fiser i en busskur om andra människor är där. Det handlar inte om ciggen i sig, utan om tt visa respekt, som du säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *