Det är bara en tidsfråga innan vi ska ta bort vårt tarmludd.

Angående detta med hårväxt i ansiktet så är det många som kommenterat att många kvinnor med mörk hy kan ha mustasch och så vidare som syns. Jag känner såklart till detta och utgår inte från att alla kvinnor på hela jorden har ljust hår bara för att jag själv råkar vara skandinav. Det jag har reagerat på med hårborttagning i ansiktet är personer som tar bort fjunen i hela ansiktet med sådana där trådar som på bilden här.

Detta är något som jag sett att fler och fler gör och det rör sig alltså om människor som är ljusa i hyn och därmed generellt har ljus hårväxt och som jag dessutom aldrig noterat fjun i ansiktet på. Jag kan väl förstå att man vill ta bort hårväxt i ansiktet som syns, även om man såklart inte måste. Däremot kan jag faktiskt inte greppa att man vill ta bort till exempel de helt osynliga fjunen i pannan eller på kinderna men folk gör faktiskt det!

Jag har hört flera kvinnor klaga över att de har ”mustasch” som verkligen bara har lite ljusa fjun på överläppen. Om det är en mustasch så har ju alla kvinnor mustasch, och det borde ju vara okej då kan man tycka.

Jag är bara så trött på hårborttagningsindustrins behov att ständigt vinna nya marker och skapa behov av att ta bort fullt naturlig hårväxt som i många fall inte ens syns. Det är fan bara en tidsfråga innan det kommer någon speciell produkt för att noppa de inre blygdläpparna eller bli av med sitt tarmludd. Jag blir å trött.

3 reaktioner till “Det är bara en tidsfråga innan vi ska ta bort vårt tarmludd.”

 1. ”Om det är en mustasch så har ju alla kvinnor mustasch, och det borde ju vara okej då kan man tycka.”
  Det kan man verkligen. Men hår på benen, fittan och i armhålorna har ju alla kvinnor, och det är ju tydligen sjukt okvinnligt.
  Förresten, noppa inre blygdläpparna…Aouch.

 2. Växer det ens hår på de inre blydläpparna? Jag kanske är anatomiskt okunnig, men jag har i alla fall aldrig känt ens fjun där. Dock att det kan finnas en hel del hår på de yttre blygdisarna.

  However, att folk tar bort fjun sker väl för de flesta av samma anledning som när vissa tar bort mörka hår: de skäms för sin hårväxt, ser det som någonting okvinnligt. Tråkigt att det är så dock, det ÄR ju faktiskt inte okvinnligt med hår ens i ansiktet. Typ alla människor har hår på hela kroppen, bortsett från fortsulor & handflator.

  Men känns det inte som om du genom att säga att du förstår om man tar bort synligt hår liksom bekräftar det många säger, d.v.s. ”ja, det är fel/fult/konstigt med hår i ansiktet?” Jag förstår ju att du inte menar så, snarare att du menar att det p.g.a. rådande normer kan ses som skämmigt att ha hårt där… men jag tänker på ordets kraft här. Det kan bli samma effekt som när folk säger: ”bröstförstoringar är hemska & fula, men det är ju förståeligt att en tjej som är helt platt gör det, har man inga bröst liksom…”.

  1. Inte på mina iaf. Drev mest lite med hårfixeringen.

   Jag håller med om din invändning och tänkte på det själv när jag skrev det. Jag utgick från samhällsklimatet vi har idag och då anser jag det fullt förståeligt. Jag tkr att det är skrämmande att hårborttagningsindustrin inte bara är så stor utan ständigt expanderar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *