Det är ju skitstort.

När Obama gjorde sitt uttalande om att homosexuella ska ha rätt att gifta sig så var det ett gäng som tyckte att folk överreagerade. Detta eftersom det tydligen ”bara” rörde sig om att han sa att han tyckte att det var rätt, utan att ställa några krav på delstaterna. De försökte liksom vrida det hela till att allt Obama gör överskattas och hyllas av typ ”vänstern” eller någon liknande luddig odefinierad fiende när det egentligen bara rör sig om en ”småsak” som alla människors lika rätt till giftermål oavsett sexuell läggning.

Nåja, oavsett så är det skitstort att en Amerikansk president vågar ställa sig för homoäktenskap, faktiskt. Det har aldrig skett innan. Man kan tycka att det är en småsak men det är det inte, i USA är det nämligen en otroligt stor och kontroversiell grej. Jag tycker ärligt talat att det är skitfånigt med folk som ska komma och bagatellisera det för det är fan ingen bagatell. Tycker att dessa människor ska sluta sura med omedelbar verkan.

15 reaktioner till “Det är ju skitstort.”

 1. FörLåt postar på fel ställe, apropå designen: kan du göra så man kommer till huudsidan när man trycker på din header? Läser ofta i mobilen o svårt o pilligt att trycka på home i den.

    1. Grejen är att jag har noll koll på hur det ska gå till. Men ska ta en titt på saken.

 2. Verkligen! Liksom, shit, det blev i någon mån avgörande i presidentvalet härborta, och skalan på saker i USA: när Romney sen hakat på och gått ut med att han tycker precis tvärtom som Obama blir det ännu ett steg mer polariserat. Ser därför tyvärr på presidentracet i USA med oro, om inte rädsla.

 3. Jättebra. Självklart.
  Samtidigt blir jag provocerad av att man som HBTQ-person förväntas bli glad & tacksam varje gång en heterosexuell männsika säger att hen tycker det är okej att man finns/får samma rättigheter som hen redan har.

  1. Jo, jag kan förstå frustrationen som finns i det. Men när det handla rom att försvara rättigheterna i en faktiskt pågående debatt som hotar att inskränka rättigheterna tycker jag är bra. Sedan ska man såklart inte blir helt till sig över det, för det borde vara självklart, men är tyvärr inte det :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *