Det är viktigt att det skrivs om Julholts misstag, men jag skulle önska lite mer proportionerlig bevakning.

Den här Juholtgrejen alltså. Jag tycker ju då verkligen att det är fel att han har gjort fel/fuskat med bidraget. Det är skitbra att detta har uppdagats, det tycker jag verkligen. Jag tycker även att det är rimligt att hans lämplighet som partiledare diskuteras.

Däremot tycker jag att drevet kring det är helt ur proportion. Det har liksom varit huvudnyheten i drygt en vecka och det kommer spekulation på spekulation om hur detta påverkar honom och socialdemokraterna, om han kommer avgå eller inte och så vidare. Aftonbladet har till och med skrivit en artikel om hur de gjorde när de avslöjade fusket, vilket är metajournalistik i sitt esse. Det märks tydligt att historien ska vridas och vändas till den sista jävla droppen är urkramad.

Om man jämför detta som enligt Juholts egen utsago inte varit medvetet och som dessutom inte verkar vara ett formellt regelbrott med Carl Bildts inblandning i de människorättsbrott som skett i Sudan måste jag nog säga att det sistnämnda känns en aning mer allvarligt, och ändå har det fått ungefär en tiondel av den uppmärksamhet som Juholts eventuella fusk har fått.

Juholt har gjort fel och det ska tas på allvar. Däremot skulle jag önska att media kunde rapportera på ett sätt som var lite mer proportionellt gentemot det som faktiskt har hänt och kanske vara lite mindre kritiska mot just socialdemokraterna. Jag ser ärligt talat inte vad varken Juholt eller Sahlin har gjort för att förtjäna dessa extrema hatkampanjer.

10 reaktioner till “Det är viktigt att det skrivs om Julholts misstag, men jag skulle önska lite mer proportionerlig bevakning.”

 1. Jag skäms å aftonbladets vägnar när jag tittar på ”bildextra, Juholts alla misstag”. Och bah: ”1 maj
  Juholt ger sitt 1 maj-tal i Falun, men kommer för sent och missar demonstrationståget.”

  Sen tycker jag att det här är intressant: http://viktor.tullgren.net/2011/10/13/storyn-om-juholts-fusk-ar-en-medialogn/ Men det är förvånansvärt tyst om andra politiker, om reglerna är så luddiga för övernattningslägenheter har väl rimligen andra politiker gjort liknande misstag.

  Jag tycker också att det är väldigt viktigt att granska politiker och skriva om det men det här börjar likna en häxjakt i stil med Sahlin.

 2. Ja, och varför konstaterar krönikörer i dn efter ca en dag att det inte finns någon annan lösning en att Juholt avgår? Varför är det sån hysteri mot alla röda politiker, medan de borgliga har konstant hjältestatus? Jag förstår inte?

   1. Marielle: Väldigt få tidningar är ju röda. Ab ägs av Bonnier, norrländska socialdemokraten ägs av norrköpings tidningar. Jag kommer inte på en enda och Tove menar ju de borgeliga tidningarna.

    1. Det finns vänstertidningar i Sverige som ETC som även har lokaltidningar i en del större städer i Sverige, Fria Tidningen, Flamman och Arbetaren, men de är inte opinionsbildande eller har speciellt många läsare om man jämför med hur många som läser DN, GP och SvD.

      1. Ja. Dock att AB faktiskt brukar ses som vänster, men det är dem som kör drevet mest. Trist.

 3. Det var även en del andra riksdagsledamöter, företrädesvis framträdande personer inom alliansen som missat riksdagsledamöternas bostadsregler, men det var förvånansvärt tyst om detta. Konstigt tycker jag, andra kanske fattar hoppas jag. För övrigt var Juholt verkligen någon att hoppas på, han skulle bara ha behövt lite tid att värma upp sig på.
  Ex: Se skillnaden mellan Juholt och Löfven när det gäller vad som låter sig göras mot riskkapitalets snuskiga girighet inom den sociala sektorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *