Det bara måste finnas ett mer effektivt sätt att göra detta på.

Utanför mitt fönster pågår ett febrilt arbete med snöborttagning. En snubbe med grävskopa fyller på en lastbil med snö. Lastbilden rymmer ca 7 grävskopor. Sen kör de iväg och sumpar snön och återkommer en halvtimme senare. Jag undrar: var dumpas snön? Det kan ju inte vara i närheten med tanke på hur lång tid det tar för dem att komma tillbaka. Jag fattar inte varför de inte bara kan dumpa den uppe på nån gräsplätt (det finns många gräsplättar som omger husen). Men då skulle säkert nån efterbliven människa klaga för att de fick snö på ”sin” tomt (förvisso finns det väl folk som äger gräsplätten även om de flesta inte äger sig tomt, men nån måtta för det väl ändå vara på småborgerligheten). Orkar inte tänka på hur mycket effektivare allt hade kunnat vara istället.

4 reaktioner till “Det bara måste finnas ett mer effektivt sätt att göra detta på.”

  1. I vår kommun har de fått tillåtelse att dumpa snön i vattnet… med salt o allt. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till det. Kanske gör de likadant i din kommun?

  2. Anledningen till att de gör så är att man inte får dumpa snö varsomhelst. Snö gömmer ju sådant som grus, skräp, glas, salt osv. som kommer fram när det töar. Snö dumpas alltså på för det avsedd plats för att kommunen ska kunna kontrollera spridningen av skiten i snön. Sen kan det ju diskuteras om de gör det eller ej, ofta tror jag de bara dumpar det någonstans där ingen ser att det blir skräpigt och förstört…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *