Dödsstöten.

Det är sällan jag klagar på kyla, för jag hatar fan när det är varmt. Äckligt som fan.

Men den senaste veckan har jag mått så dåligt. Gråtit en massa och haft mig. Jag antar att det är vinterdepressionen som kommer, precis som förra året.

Och då, när man redan mår dåligt, är det så hemskt när man måste ta på sig tre olika tröjor, sin fulaste jacka och sina fulaste skor varje gång man ska sticka huvudet utanför dörren. Jag hatar att bylsa på mig en massa och att vara tung, att flåsa när man gått upp för en trappa och att behöva kolla efter var man sätter fötterna för att inte halka.

Det är viktigt för mig att känna mig snygg åtminstone ibland, men jag orkar inte när jag ändå måste täcka mig med oändligt många lager kläder. Jag hatar att känna att det är ett jävla projekt att gå ut, när man inte orkar åka in till stan två gånger på en dag för att kollektivtrafiken vägrar funka.

Och så spås den här vintern att bli lika illa som förre. Jag hatar fan livet.

Inte för att det är bättre för nån annan här i Sverige. Men ibland måste man få klaga lite.

9 reaktioner till “Dödsstöten.”

 1. Fanny. Jag tänkte att jag skulle slänga in några värmande ord.
  Din blogg är den enda jag har på snabbval i mobilen, vet du varför? För att den är fucking awesome. Jag menar allvar. Och du är awesome.
  Idag så skrev du om att argumentera utan att själv ta parti. Vet du hur speciell det gör dig? Att kämpa för människors rätt att ha åsikter som man själv inte delar det är något riktigt fint.

  Så tack för en bra blogg & tack för att du är du & deppa inte ihop totalt över mörkret & kylan så ska jag skicka ett Thank you for smoking vykort till dig (fast då måste jag förstås ha din adress).

    1. Jo, så hetere. Anledningen är, har jag fått höra, att det låg en krog där på den gamla goda tiden, där männen alltid söp efter att den veckovisa lönen hade utdelats. Då gjorde det ont i penningpungen, liksom. Men ännu bättre: alla gator heter typ ”trevna gränd” ”flitgatan” och liknande skit. Jag bor som tur är inte I pungpinan utan strax utanför.

 2. sveriges klimat suger verkligen. så jävla glad att jag inte bor där längre… du fanny, köp en flygbiljett till mig o kom på lite glöggmys och shoppingrundor efter fina jackor eller så. Här ere fortfarande plusgrader och jag hopsar omkring i strumpbyxor och vårkappa!

   1. haha, fast det är ju ett fint namn non the less! och alla mår dåligt. För att det är vinter, för att man känner sig ensam, för att livet inte alltid är lika roligt, för att man känner att man står still, för att man känner att allt går för fort, man oroar sig för någon släkting som är sjuk, etc etc etc. Men sen mår man bättre igen, livet går i vågor helt enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *