Elallergi.

Jag orkar inte ha en åsikt om huruvida elallergi existerar eller inte. Mig veterligen har det inte bevisats trots en massa studier man jag kan inte hänvisa till någon källa alls (blink blink Karl, den eviga räddaren i vetenskapsfrågor). Däremot finner jag det fullkomligt orimligt att en enda person får styra över så många andra människors liv. Om detta appliceras i en större skala, det vill säga för alla som anses ha elallergi, så kommer det att leda dels till stora merkostnader för mobilanvändarna och att många blir utan täckning. Hellre då att personen med elallergi får flytta avsides. ”Inte ska man behöva flytta på grund av allergi” kan man ju då tycka men ärligt talat så är det fan fullkomligt orimligt att en enskild person ska ställa till såpass mycket besvär för andra. Som att införa en skitstor jordnötsfri zon för att någon är allergisk liksom.

Att de som blir berörda inte informerats ordentligt är ytterligare en gigantisk miss. Givetvis ska man få veta vad som händer om det påverkar ens liv till den graden som det ju faktiskt gör att sakna fungerande mobiltelefoni.

Jag tycker att man ska flytta lite fokus från huruvida elallergi finns på riktigt eller inte och fråga sig: även om det var säkert att det fanns, skulle detta vara en rimlig åtgärd? Mitt svar på frågan är definitivt nej. Jag tycker inte att åtgärder som dessa är försvarbara alldeles oavsett elallergins vara eller ickevara.

En kommentar till “Elallergi.”

  1. Åtminstone är elöverkänslighet eller liknande ingen vedertagen diagnos, och det finns väl inga planer på att göra den till sådan. I en översikt från 2010, publicerad i WHO:s organ, är slutsatsen att det finns stark evidens mot att basstationer för mobiltelefoni skulle kunna ge upphov till akuta symptom. Mitt subjektiva intryck är att det var mer diskussion om kring överkänslighet mot el i Sverige på 90-talet, när utbredd användning av persondatorer och mobiltelefoni var relativt nytt, jämfört med idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *