Elva dagar kvar.

Nu har jag ombokat min biljett till japan så att jag åker den 18e, om elva dagar. Jag är så otroligt jävla peppad på den här resan, det är den största resa jag gjort i hela mitt liv. Den dyraste också, men det känns verkligen som att det är det värdaste jag kunde ha gjort med de där pengarna. Det ska bli så himla kul att komma dit, ta en massa bilder, äta god mat och träffa Emanuel, Ville och Clara.

5 reaktioner till “Elva dagar kvar.”

 1. Har du någon kommentar till gruppvåldtäkten i Mariannelund, då 11 asylsökande våldtog en kvinna på en flyktingförläggning?

  Själv är jag så jävla arg, ledsen och frustrerad. Framförallt då uppenbara förklaringar uteblir i media, där man som vanligt lägger locket på.

  Jag kommer från Mariannelund, och har med egna ögon sett hur min tidigare så trygga hemort har drabbats av att 200 asylsökande placerats ut där. Det är kaos. Fan, gråter nu.

  Anledningen till att jag undrar om du kan ta upp det är att du ofta skriver om jämställdhetsfrågor, tillsammans med många andra. Det stör mig något otroligt att fokuset av frågorna riktas till typ Stockholm innerstad, och aldrig kommer ut till t.ex. förorterna, där vi har kulturer där kvinnan rent faktiskt är underlägsen mannen. Varför uppmärksammas inte detta? Varför är det ingen som åker ut till Rosengård och talar om vikten av jämställdhet? Priset vi kommer få betala för detta är högt.

  Nu skrev jag bara på, men fan. Frustration.

  1. Det är ju såklart alltid tråkigt med våldtäkter. Jag kommenterar dock inte enskilda fall generellt, och ser ingen anledning till att detta skulle vara extra mycket värt en kommentar. Jag brukar inte heller skriva inlägg om enskilda incidenter i stockholms innerstad om det inte har gått någon anmärkningsvärd debatt kring dem.

 2. Att det sker en gruppvåldtäkt med hela 11 personer inblandade, tycker åtminstone jag är anmärkningsvärt.

  1. Det är såklart anmärkningsvärt men jag skriver sällan om enskilda våldtäktsfall. Enda gången var rörande stureplansmålet och då var det som en kommentar till diskussionen som gick efteråt. Fattar inte varför just jag skulle uppmärksamma detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *