17 reaktioner till “En manlig feminist.”

 1. Alla dina manliga feminister verkar vara vita män. Finns det inga manliga feminister med invandrarbakgrund? Seriöst nyfiken.

 2. ”Hej, vet ni vad jag precis kommit på som ingen någonsin tänkt eller sagt förut? Det är fel att tjejer som blir våldtagna får höra att de får skylla sig själva om de hade kort kjol! Och visste ni att tjejer får lägre lön än män för samma arbete?! Förresten så TJÄNAR män faktiskt på att vara feminister! Och om jag får barn ska jag minsann ta ut halva föräldraledigheten (om det funkar med jobbet såklart, och om vi inte förlorar på det ekonomiskt, och mina kollegor/chefen säger det är ok osv). Jag vill ha kvalitetstid med mina barn och leka med dom och… Va, måste man byta blöjor och stiga upp mitt i natten för att mata dom också?”

 3. stötte även på en snubbe som sa ”alltså, det är ju jättebra att vara feminist som kille, för om man slutar kalla tjejer för horor så vill dem ju ligga mer och då får ju vi ligga mer också!”
  jag ba ööh ja exakt feminismen är ju en frigörelse för att män ska få knulla mer

 4. ”Jag är feminist, men kvinnor och män ÄR faktiskt olika bra på olika saker! Män är liksom starkare och av NATUREN mer aggressiva. Kvinnor är liksom mjukare och mer omhändertagande. Moderliga liksom. Men det är ju inget fel med det eller så. Men män hörs och syns ju mer eftersom de är större och har starkare röster. Det är nog därför män dominerar i näringslivet och så. De är mer tävlingsinriktade också. Så är det ju hos djuren med så jag tycker inte man ska skylla på männen för saker de inte kan hjälpa!”

 5. Hej Fanny! Nu är din frågestund visserligen slut och detta inlägget har inget med det jag ska skriva att göra men jag funderar på hur du gör när du skriver saker för skolan? Använder du dig av ett könsneutralt språk då också? Anledningen till att jag undrar är att jag håller på att skriva min förstudie till b-uppsatsen och har skrivit meningen ”Med detta citat vill de beskriva att när en politisk ledare säger något så gör hen också något.” Det känns rätt krystat att skriva han/hon där, och naturligt att skriva hen.

  När jag skriver könsneutralt är jag rädd att läraren ska säga att det inte är ok. Nu tror jag inte att min professor som ska läsa detta kommer reagera då hen är statsvetare och har forskat inom genus, men jag funderar ändå på hur du gör när du skriver på universitet?

  1. Om du känner dig osäker på att få nedslag pga det är ”denne” ganska neutralt, även om vissa menar att det är manligt kodat och lite gammaldags. Men annars, testa att skriva hen, jag har skrivit det många gånger i mindre uppgifter och på tentor och aldrig har det varit någon som kommenterat det.

 6. ”Visst finns det kvinnoförtryck i samhället men i mitt förhållande så förtrycker jag inte min tjej. Det är inte bra för relationen att ifrågasätta för mycket och analysera precis allting.”

  Nä HAN kanske inte vinner på att rannsaka sig själv men hon gör det garanterat. Usch.

 7. ”Jag är sjukt smart, jag är feminist, jag är nog allvarligt talat guds gåva till kvinnan.. nej vänta till mänskligheten till och med. Min missförstådda genialitet vet inga gränser.”

  *Sätter sig med resten av (de smarta) männen längst ner i föreläsningssalen och raljerar över korkad den äldre, kvinnliga föreläsaren verkar vara*

 8. ”Jag tycker det är så bra att kvinnor blir självständiga. Det vill säga ställ inga krav på mig. Jag vill inte ta känslomässigt ansvar i vår relation. När du berättar att du blir arg för att jag inte lyssnar eller tar ansvar kan vi inte träffas mer, det blir för jobbigt för mig. Ja, kvinnor borde helt enkelt bli mer som män.”
  /Lärare i genusneutral dans

  Tack för en fantastisk blogg Fanny, aldrig kommenterat förr så ville säga det. 🙂
  Känns deppigt, men har kommit fram till att jag nog ej pallar ha relationer, speciellt romantiska, med män. De feministiska gör mig nästan mest uppgiven.

 9. ”det här är ett feministiskt sammanhang så det är lätt att jag som man tar för stor plats. jag ska inte prata nu, beröm mig inte för det jag säger! jag är tyst! jag tar inte plats! bla bla bla bla bla bla
  LYSSNA! JAG ÄR MEDVETEN OM TOLKNINGSFÖRETRÄDE OCH JAG TAR INTE PLATS NU! bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla”

 10. Jag är feminist, men varför skall vi fokusera så mycket på rent trams? Du verkar ju tycka att ingenting är bra. Allvarligt talat, får man inte ens skoja lite nu eller? Det finns tjejer som blir bortgifta utomlands, fokusera på sånt istället! Du ger feminismen dåligt namn!

 11. Jaaa gud jag älskar dig Fanny. Den här temaserien måste du fortsätta med. <3

  Manliga feminister är srsly det värsta som finns ibland. De är så jobbiga ibland, jag pallar inte. Även de som aspirerar på att föra en patriarkal självkritik, fast så blir det fel pga de känner skuld för sin position och hanterar det skitdåligt.

  Typ sådana som ba: "Jag hatar män! Fuck patriarkatet". Och alltid instämmer som faaaaan med högst röst när en själv spyr galla över olika patriarkala företeelser. Det blir ofta som att det är skitviktigt för dem att positionera sig som goda män och jämbördiga feminister, och att de alltid håller med en asmycket och raljerar över jävla män blir en del i det projektet.

  Så -poff- så beter de sig plötsligt själva patriarkalt på ngt sätt. Så blir det SKITSVÅRT att kritisera dem, för att de ofta blir så jävla sårade, hugger ifrån sig och inte ta till sig. De försöker ju verkligen och det är ju så heeemskt att vara patriarkal så de kan inte med att bli kritiserade eller "anklagade".

  till de männen:
  EN MÅSTE HA KÄNSLOMÄSSIG DISTANS TILL DET HÄR. VISST DET ÄR DÅLIGT OCH HEMSKT ATT FÖRTRYCKA PATRIARKALT MEN DET ÄR I PRINCIP OFRÅNKOMLIGT OM DU ÄR I EN ÖVERORDNAD POSITION. Så är det för helvete. Sluta försöka avskriva dig den förtryckande positionen. Även om en gärna skulle vela så _Går_Det_Inte_, sorry to say.

  Bit i det här sura äpplet och börja jobba fortlöpande med och utifrån din patriarkala position istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *