Era rubriker: om s.k ”herrtidningar”.

Min första ordentliga kontakt med fenomenet herrtidningar var när jag var på en båtresa där några killar läste tidningen Slitz. Jag var typ 15 år och i en väldigt ambivalent period. Jag tyckte att killarna var idioter men ville samtidigt har deras bekräftelse. Jag hade därför inga skrupler inför att överge kvinnokampen för att få lite kärlek.

Men hela grejen var att det bara var de töntiga killarna som läste herrtidningar. Genomgående. Därför har jag inte kunnat uppröra mig över det, helt enkelt för att det kvittar mig fullständigt vad dessa människor gör. Jag tycker generellt att de är sådana jävla loosers. Jag kände mig inte påverkad av herrtidningarna för jag tyckte bara att de som attraherades av innehållet var sådana hopplösa töntar.

Jag har märkt att det har bashats en massa på herrtidningar på sista tiden. Det har bland annat utlysts en bojkott på diverse feministiska bloggar. Personligen kan jag väl känna att det är att fokusera på fel fråga. För det första finns det ingen chans i världen att man kommer nå ut med budskapet till Slitz målgrupp, och om man gör det så kommer de bara tycka att man är en idiot och dra ännu fler ”höhö”-skämt om feminister.

Och jag kan känna lite såhär: det finns svin och det kommer alltid att göra det. Är det så viktigt att omvända idioter egentligen? Det intressanta är väl att få det stora flertalet att tänka lite mer på hur man agerar kring kvinnor kontra män? Att göra allmänheten lite mer medveten om feminism. Det är ungefär som att bekämpa nazismen genom att försöka övertala NSF:s överhuvud om att alla är lika mycket värda, det går ju inte.

Och herrtidningar i stil med Slitz är, som jag uppfattat det, inget utbrett fenomen.  Jag stöter verkligen aldrig på det i min vardag. Sen antar jag att det finns någon slags försäljning eftersom tidningarna fortfarande finns kvar, men ni fattar vad jag menar.  Hur ofta träffar man någon som läser herrtidningar, egentligen.

8 reaktioner till “Era rubriker: om s.k ”herrtidningar”.”

 1. Menar du verkligen allvar? Inbillar du dig att killar (”svin”) inte konsumerar porr bara för att du ”inte träffar på det ofta i din vardag”? Så inbilsk kan du väl ändå inte vara? Vad gäller den totala konsumtionen av visuell framställning av knullande är jag fullständigt övertygad att detta fenomen är på tilltagande, utan att ha några som helst belägg. Men tillgängligheten har ju inte precis minskat historiskt sett, om vi ska säga så. Men det du inte ser existerar kanske inte? Skygglapp?

  Att det ”bashas” på ”herrtidningar” har knappast någon större betydelse i förhållande till deras grad av förekomst, vilket du förvisso själv verkar vara införstådd med, eftersom du antyder det. Men även om vi hypotetiskt sett utgår ifrån att, i det här fallet Slitz, faktiskt vore ett jävligt ”utbrett fenomen”: än sen? Och om flertalet killar som inte är ”töntiga” glor på porr: hur ska du tackla det? Jag menar t.ex. vidare: alla de slampor som hävdar att det är höjden av ”feminism” och ”kvinnlig frigörelse” att visa pattarna, även fittan och rövhålet (o.s.v.) i random ”herrtidning”, hur ska du förhålla dig till dem? Blir det inte plötsligt lite jobbigare och mer förljuget då att döma ut manliga komsumenter av skiten som ”svin”?

  Jag har förstås mina egna betänkligheter när det gäller porren i alla sina uppenbarelseformer, som samhälleligt och kommersiellt fenomen betraktat med dess potentiella skadeverkningar och förråande och fördummande effekter på individ och samhälle. Men samtidigt finner jag det svårt att få grepp om dina tillsynes löjligt hycklande och skenheliga feministmoralkärringkrystade utgjutelser. Är det bättre att killar ger fan i Slitz och glor på och rycker i ballen till nätporr i stället? I så fall: varför det? Jag fattar helt enkelt inte hur du menar.

  Varför inte bara lugnt acceptera mänsklighetens vidrighet? Porren återspeglar en förträngd och reell vardagsverklighet. Den är de facto laglig och de som deltar i, konsumerar och producerar porr gör detta frivilligt. Eftersom så ihärdiga försök ständigt görs inte minst inom media för att utplåna gränsen mellan ”fiktion och verklighet” kan man inte upprätthålla något jävla vattentätt skott mellan vardagsknullandet och porren. Inbillar man sig det så är man tamejfan helt jävla efterbliven.

  Anser man att porren är äcklig ska man jävlarimej också ha stake nog att medge att knullandet i sig självt är lite halväckligt. Den bisarra och enfaldiga uppdelningen mellan ”fint” och ”fult” knull är bara patetisk och det falskt moraliserande fördömandet av porren, som dessutom förstås alltid projiceras mot ”den vite mannen”, är imbecillt, förljuget, vedervärdigt.

  Och VEM i helvete ska ”göra allmänheten lite mer uppmärksam när det gäller feminism”? Vem ska iklä sig denna storslagna ädla roll av grandiost moraliskt överlägsen förkunnare? Jag menar särskilt i dessa tider när undersåtarna verkligen aldrig varit mer utsvultna på queer- och genusteori…

  Släpp sargen nån gång, Fanny.

  1. Klart de konsumerar porr, men slitz är ju ingen porrtidning utan en herrtidning med lättklädda tjejer. Porr i min mening måste vara lite mer vågat än wet-t-shirt.

   För min del har jag inget emot att folk kollar på porr eller upphetsande bilder av det slag som förekommer i slitz. Det jag ogillar är de otroligt infantila texterna i tidningen. Men du blandar ihop detta med porr, som jag verkligen bara uttryckt mig i positiva ordalag om.

   1. Jaha, då missförstod jag dig ju uppenbarligen ganska hårt. Att tycka tidningarna är allmänt töntiga är ju en helt annan sak.

    1. Det gjorde du verkligen. Jag är ju feminist osv, men jag tycker att just herrtidningskampen känns ganska irrelevant. Rörande porr skulle jag gärna se att fler kollade på den och att utbudet därmed blev mer diversifierat. Det finns ju gott om porr som inte är den där typiska dunkadunkaporren utan betydligt mer jämställd och som jag har uppfattat det så vill de flesta som har mognat in i sin sexualitet inte kolla på typiskt slitz-porr. Det är ett beteende jag förknippar med kungarna av tylösand-människor.

 2. På mitt förrförra jobb läste typ alla killar Slitz och Moore. Var faktiskt lite irriterande att ständigt se dem på bordet i fikarummet och ingen hade några invändningar mot det, men så var detta också jobbet där chefer kunde ta anställda på rumpan utan att de högre cheferna agerade. Istället fick den som klagade på detta sluta arbeta där. Så kanske inte så konstigt att ingen brydde sig om herrtidningarna. Och egentligen, varför skulle man? Det må vara skitblaskor med fula bilder och de må främst läsas av töntar, men egentligen kanske de inte är så upprörande de där tidningarna. Nakna/halvnakna tjejer som killar runkar till… okej.

 3. Alla människor får läsa det dom vill, men jag tycker inte att tidningarna behöver stå mitt framför näsan och våldta mina ögon, jag vill inte se sex HELA tiden, då ska väl jag få slippa det? Måse man sälja mjukporr tidningar överallt? Det är lite synd om barn som tvingas få ögonen utpetade av slitz silikonpattar på framsidan, barn ska inte behöva exponeras för sex.

  Angående porren så tycker jag att det är synd att fina unga tjejer och killar känner sig fula och otillräckliga, då idealen säger att man ska ha silikonbröst för tjejen och 30 cm dase för killen för att duga.
  Inte konstigt att unga mår dåligt med dom idealen som finns idag, som vi alla har hjälpt till att skapat.
  Jag är 23 år och känner att jag inte vill skaffa barn, jag skulle aldrig kunna skydda min dotter eller min son mot allt äckligt som har letat sig ut på internet från världens allra mörkaste hörn.

  Tycker nog att det är dags att tagga ner sexualiseringen av allt… Man kanske inte behöver göra en bikinireklam som en mjukporr-kortfilm, man kanske inte behöver göra reklam med en strippande juice (orangina – inga tillsatser, inget att dölja), vi kanske inte behöver få ögonen utpetade av sex och nakna kroppar HELA tiden, börjar fan kännas lite ofräscht. /sandra

  1. Tkr isf att det är ett minst lika stort problem med alla tjejtidningar, som ju både är fler och ofta mer synliga + appellerar till det ideal unga tjejer faktiskt dras till mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *