Feminismens Saudiarabien.

När jag är här blir jag fan i mig stolt över att komma från feminismens Saudiarabien. I alla fall om det innebär att man slipper bli antastad så fort man sätter sin fot utanför dörren.

10 reaktioner till “Feminismens Saudiarabien.”

 1. Jag förstår Julian Assange som jämförde Sverige med Saudi-Arabien med tanke på det svenska rättssystemet behandling av honom, men också andra liknande fall av grundlösa och/eller tveksamma domar/frihetsberövanden av svenska män i sexbrotts-mål.
  En av Sveriges högsta och mest erfarna jurister, den förre JK Göran Lambertz, har i flera rapporter påvisat en bristande rättssäkerhet i svenska domstolar.
  Håller naturligtvis med dig om att sexuella trakasserier är oacceptabelt.

  1. Jag tycker också att behandlingen av Assange känns tveksam. Dock att jag fortfarande är stolt över att Sverige är så feministiskt, även om det har sina baksidor.

  2. Med tanke på bara några procent (runt 12) av alla våltäkter går upp i rätten och få får fällande dom, sen lägg på att få anmäls, så är det lätt att komma undan med våldtäkt. Säger detta för jag förstår inte personer som talar om att det ”inte” finns någon rättssäkerhet för män. Det gör det definitivt.

  1. Syftar till att Julian Assange tyckte att sverige var ”fmeinismens saudiarabien” när han blev anmäld för våldtäkt.

   1. Okej, det hade jag kunnat googla på iof. Fast jag bor mer än gärna i feminismens saudiarbien än i ett land där kvinnors rätt som individer inte respekteras.

    Synd att det blev en såpa av hela grejen med Assange. Det var rätt pinsamt när det höll på!

 2. Jag känner likadant, jag är i Ungern och det känns hopplöst ibland, jag vill kunna gå ut i kjol utan att någon busvisslar efter mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *