Feministskola och lägesuppdatering.

Nu är min feministskolan del tre ute här. Denna vecka handlar den om särartsfeminism och likhetsfeminism. Jag hade vara en kväll på mig att skriva den eftersom Hilda var på besök och jag inte ville sitta och göra det då, men jag tycker ändå att det blev ganska bra. Ämnet var enkelt den här gången också. Läs den och kom gärna med feedback!

Annars så har jag det bra. Igår ägnade jag och barnen eftermiddagen åt att lyssna på Black Sabbath och äta våfflor. En av dem har dessutom visat sig ha en oväntad talang för att rita så nu sitter vi med mina akvarellkritor.

9 reaktioner till “Feministskola och lägesuppdatering.”

 1. Satans vilket bra ljus du har på den där platsen du. Fruktansvärt vackert. *plockar fram pennorna och gör ett nytt försök till porträtt, med rätt papper den här gången*

  1. Blir sjukt glad om du gör det! Älskar också ljuset på den där platsen =)

 2. Väldigt bra och pedagogiskt! Jag tror att de som kanske inte tidigare förstått får en tydlig bild av olika feministiska inriktningar.

  1. Förhoppningsvis får de i alla fall en bild av att det finns stora skillnader inom feminismen.

 3. *lägger undan pennorna en stund*
  Det enda jag reagerade på gällande feministskolan är den ensidiga fokuseringen på att kvinnor är undertryckta. Jag anser att feminism går ut på att se hur de patriarkala traditionerna påverkar båda könens livsrum, och inte enbart att vilja göra något åt kvinnornas position i samhället.

  Men i övrigt tyckte jag att det var väldigt bra, som vanligt när du skriver något!

  1. Det tycker jag också, men man måste ju ändå vara tydlig med att kvinnan är underordnad mannen även om båda könen kan komma att tjäna på jämställdhet. Att strunta i att säga att kvinnor är förtryckta är fel tycker jag, och jag ser det inte som feminism. Generellt brukar jag dock också vara inne mer på ditt spår, i ngn slags allmän könsstrukturanalys.

 4. Mycket bra text! men jag funderade också lite kring det som Hannah kommenterade här innan.
  Jag känner att du borde tagit med lite av det du skrivit som svar till Hannah, i texten. För det hela blev mer uppenbart när jag läste det du svarade till kommentaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *