För det funkade ju så jävla bra den här gången?

Aftonbladet snackar lite med Maud Olofsson.

Hon säger att det som hände är en påminnelse om hur viktigt det är att Sverige har väl fungerande underrättelse- och säkerhetstjänster.

– Vi får inte vara blåögda. Det här visar att Sverige inte är förskonat från terrorhot och att det är viktigt att vi har myndigheter som kan förse oss med information.

Hon tycker att sprängningen visar att regeringen gjorde rätt med FRA-lagen och Säpos möjligheter att få information från signalspaning.

Som jag sa, nu tycker regeringen att det fick rätt i FRA. Det roliga här är att Säpo inte lyckades reagera trots att de fick ett jävla meddelande om den här grejen innan de hände. Om de inte lyckas reagera på direkta hot, hur fan ska de då lyckas reagera på lite mindre uppenbara signaler.

En sak som gör mig ganska upprörd är att detta kostar oss en massa pengar. Säpo kostar pengar och FRA kostar pengar. Ändå hjälper de inte när vi väl står i en sån här situation. Det är fan oförsvarbart att lägga skattepengar på ett system få vill ha och som ändå inte fungerar.

5 reaktioner till “För det funkade ju så jävla bra den här gången?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *