Förlängd twitterrant om inkludering och andrafierandet och approprierandet av transkvinnor.

lol minns när jag skrev om objektifieringen av kvinnobröst och någon ba ”alla kvinnor har inte bröst”. Ba nä men det ingår i bilden av kvinnor???? Kvinnor antas ha bröst och kvinnobröst (alltså bröst som sitter på kvinnor, cis eller trans) objektifieras. Att en talar om kvinnors bröst innebär inte att en tror alla kvinnor har det. Lika lite som kvinnors generellt lägre löner utesluter att det finns kvinnor som tjänar mer än majoriteten av män. Vi måste ändå tala om detta.

12166861_185028855165728_1447941767_nIllustration av @viljesvag.

”Alla kvinnor har inte X” är något sjukt mantra. Även; att de med ”inte alla kvinnor” alltid menar transkvinnor. Detta suger av två skäl:

  1. Så andrafierande och approprierande att bara nämna transkvinnor när ni ska prata om att ”alla kvinnor är inte si och så”, för att slå i huvudet på andra feminister. Speciellt när ni själva är cis, eller är icketransitionerande det vill säga inte har en kropp som utsätts för transfobt våld och förtryck.
  2. många transkvinnor har bröst och vagina vet ni… Ni tror verkligen att transkvinnor är män som ”känner sig som kvinnor”. Ni fattar inte att d också kan ha kvinnlig kodade kroppar. Det är vekrligen inte att ”inkludera” transkvinnor utan bara ta upp dem som några ”andra” kvinnor som ”inte är som ~*riktiga kvinnor*~”. Detta är INTE att vara inkluderande, alls faktiskt. Kanske kommer vissa söka sig till er för att de tror att er skit är det bästa de kan få, men detta är inte transinkludering. Transinkludering är att se transkvinnor som kvinnor utan att ständigt peka ut de punkter där de skiljer sig, eller där ni antar att de skiljer sig gentemot ciskvinnor. Kul att inkluderas som cispersoners slagträ i debatten, verkligen.

Och det VÄRSTA med detta är att transkvinnor får ta smällen för att ni är så jävla störiga och okunniga. En kan inte prata om transfobi nu på grund av att alla dessa helt har vattnat ur begreppet. Det är verkligen osmakligt, vidrigt och transfobt. Peaken på detta va när en person sa ”transkvinnor har binära privilegier” och samtidigt outade en transkvinna.

Jag tycker verkligen att det här beteendet är så vidrigt. Fattar inte hur det kan vara accepterat och rentav anses inkluderande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *