Frågestund.

Ja, som ni märker är jag ganska kass på att uppdatera. Jag har umgåtts så mycket med folk att jag inte pallat och min inspiration tryter något otroligt. Tror det är för att det är så mycket ”nytt”.

Jag tänkte i alla fall att jag kunde köra frågestund då! Fråga på.

25 reaktioner till “Frågestund.”

 1. Har du haft några extra-/sommarjobb? I så fall vilket/vilka, vad tyckte du om det/dem?

  Tycker du att man ska behöva jobba med något som man inte vill jobba med ifall man inte får något jobb inom det man vill jobba med?

 2. – Var gick du i gymnasiet?
  – Vad ska du göra i sommar?
  – När du röstar i nästa val/röstade i förra, läste du igenom partiprogrammen?
  – Hur ”upptäckte” du feminismen?

 3. Känner du att det är viktigt med samma politiska värderingar vid val av partner? Ponera att din partner inte har samma åsikter kring feminismen eller liknade. Hur agerar du i diskussioner med folk som inte delar dina åsikter? Blir du arg eller känner du att du kan vara diplomatisk i såna situationer? Slutligen, vad tycker du är det viktigaste för klasskampen och kvinnokampen idag?
  Tack för en bra och inspirerande blogg.

 4. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om dig utöver din politiska feminist-sida =) Exempelvis:

  Vad har du för drömmar? Är barn något du vill ha? Vill du leva lugnt och stilla svensson-liv eller vill du se världen? Har du några matrealistiska drömmar? Har du några ovanliga små ovanor? =)

  //Emma Hå

 5. Vad lyssnar du på för musik? Säg fem band som du gillar (detta är inte en order utan en glad uppmaning)! Räknar du musik som ett intresse och i så fall när utövar du detta?

  Jag har snabbkikat i din bloggkategori som heter musik, men jag fick ingen uppfattning om vad du är för en filur musikmässigt. Finns det någon slags musik som du verkligen inte gillar? Varför i så fall?

 6. – Röker du fortfarande? I så fall, hur mycket?
  – Favoritkomiker och/eller humorserie?
  – Skulle du kunna tänka dig eller har du planer på att läsa genusvetenskap på universitetet?
  – Kaffe eller te?
  – Vad tycker du om 20-årsgränsen på Systembolaget?
  – Är du vegetarian? Om inte, hur motiverar du ditt köttätande, eller är det något du inte har reflekterat över?
  – Vad hade du för betyg i grundskolan?

 7. Jag får intrycket att du har hög samhällspolitisk moral; noga med att följa dina principer och dylikt. Är du noga din moral på samma sätt i vardagslivet? Går det hand i hand?

  Har du starka åsikter även i några andra ämnen än de som du skriver mycket om på bloggen? Isf, vilka?

  Du skriver ibland att du inte är så jättesocial. Har det alltid varit så? Är du mer blyg, ointresserad eller bara väldigt selektiv med vilka sociala sammanhang du trivs i?

  Tror du datorspelsberoende bland ungdomar är ett problem, eller är det bara moralpanik?

 8. Hur ser du på relativism inom feminism? Ex. kvinnlig omskärelse – vanligt är ju att feminister från Syd kritiserar feminister från Västvärlden för att diktera villkoren för vad som är kvinnors ”rätt”, jämställdhet etc. Kan/ska västvärldens feminister kämpa för samma villkor för kvinnor i andra länder som vi har i ex Sverige, även om det kritiseras av dem som det faktiskt berör? Tycker själv att det är bra/viktigt att göra det (minns Gudrun Schymans uttalande om att det är samma strukturer i Sverige som i Afghanistan), men har inte lika lätt att argumentera för det när jag befinner mig i Afrika och synen på jämställdhet för mig och mina vänner här är väldigt olika.

  Tack för en otroligt bra blogg!

 9. Finns det några politiska frågor som du bryr dig om/tycker är viktiga men som du inte bloggar om? Vilka och varför?

 10. Försökte diskutera med en människa om politik, det visade sig att han var soffliggare. Vi kom in på feminism. Hans argument mot mig var hela tiden: ”vad vi än pratar om kommer du ha rätt för du är mer påläst än mig.” VAD svarar man på det?! Han använde alltså det som ett argument för att visa att han egentligen har rätt men inte har någon fakta/kan något för att vara kapabel att diskutera ämnet…eh?!

  Är det ens värt att diskutera med folk som verkligen inte bryr sig/inte kan någonting om ämnet (men ändå har dumma åsikter, tex för antifeminism) ?

  Hjälp mig, braiga du. Jättebra blogg förresten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *