Fragment om att vara oälskbar.

1 jag skulle vilja säga till dig att allt kommer bli bra men jag kan inte lova att det är sant.

2 jag skulle kunna ljuga för dig men jag har glömt hur en gör och dessutom har jag lovat att jag ska bli en bättre person. en ärligare.

3 kanske är det inte att vara en bättre person att vara ärlig när lögnen är den enda lindring som ges. och så är det ju. det är ett jag inte tänker ljuga om.

4 likt det var förutbestämt att Mio skulle döda riddar Kato var det förutbestämt att jag skulle krossa ditt hjärta med min taktlöshet.

5 jag känner mig så dum som inte såg att jag skulle krossa dig men jag var för upptagen med att tro mig vara oälskbar.

6 att tro sig vara oälskbar kan verkligen såra andra, inte sant? du borde ju veta min älskling.

7 att tro sig vara oälskbar gör att en inte tror sig nå andra, påverka.

8 jag trodde mig vara oälskbar och gick omkring i den stad som var du. utan eftertanke klottrade jag på byggnaderna, i gränderna. lämnade spår jag trodde du aldrig skulle ta notis om utan möjligtvis för att klottersanera i skapandet av en trevligare stadsmiljö där dina riktiga gäster skulle vandra. vackrare rikare människor. jag förstod inte att dessa spår skulle stanna kvar i dig, att du skulle vårda dem ömt som kära men alltför smärtsamma minnen. att du till slut skulle behöva ta bort dem för att glömma men att du skulle hitta idel nya. flitig hade jag varit, hundratals små signaturer som ristades in. och trots att du sökte alla och tog bort dem så fanns det alltid ett märke kvar, en vit fläck där jag suttit. inte förrän någon annan skrev på just den fläcken igen skulle jag vara borta.

9 du lät mig klottra i den stad som var du och först trodde jag att det var för att du inte märkte mig men sen förstod jag att det vara för att du såg mig och älskade det du såg.

10 så gick det till när jag klottrade i den stad som var du. det var så enkelt för mig att göra men mina heltäckande markers, så svårt för dig att tvätta bort. tusen saneringsteam fick gå på gatorna och du skulle ändå alltid hitta något nytt när du gick på promenad i den stad som var du. något nytt som skulle väcka minnet av mig.

*

1 jag skrev ner mitt namn tusen gånger

2 skrev ner allt jag älskade att göra

3 skrev ner varje gång vi skrattat tillsammans

4 skrev ner min favoritmusik (pj harvey, nine inch nails)

5 skrev ner den gången vi drack varm choklad och du tittade under lugg och rodnade och jag inte insåg ens då att jag höll på att skriva in mig själv i den stad som var du och krossa dig och lämna enbart det bitterljuva minnet kvar

En kommentar till “Fragment om att vara oälskbar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *