Frihet för mig.

En gång när jag jobbade på sjukhus så klagade en kvinna som bott i USA på att alla affärer stängde så tidigt, en frihetsfråga, menade hon. Då började jag snacka om allt annat som är frihet, typ yttrandefrihet, att slippa tjäna så lite så man är livegen osv.

Att kunna handla när jag vill, det är frihet för mig”, sa hon. Ibland undrar jag hur människor kan vara så perspektivlösa.

2 reaktioner till “Frihet för mig.”

  1. Att som affärsinnehavare få stänga sin butik när man vill är frihet. Att få ha den öppen när man vill är det likaså. (se danmark och söndagar och butiker)

    En kombination av det ovanstående och din USA-kvinnas önskan är det ultimata. Så länge staten inte går in och reglerar så lär efterfrågan styra tillgången och alla är nöjda. 🙂

    1. Problemet i USA är ju att man prioriterar företagets vilja framför någon form av anställningstrygghet och schyssta villkor. Visserligen gillar jag inte den absurda anställningstrygghet vi har här i Sverige heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *