God ton.

Under en tid så har en person sökt kontakt med mig. Först på twitter där hen ställde olika aggressiva frågor om feminism, sedan när jag blockat hen på twitter på mejl där hen menade att hen ”faktiskt ville veta”. Sedan, när jag inte svarade på detta eftersom det inte låg i mitt intresse och för att jag hade bättre saker för mig, så mejlade samma person mig otroligt otrevligt samt kommenterade på bloggen flera gånger med påhopp och så vidare. Givetvis har jag raderat allt detta.

Vad jag tycker är intressant är vissa personers inställning till att vara trevlig mot andra. Det är inte helt ovanligt att det kommer någon som har ”god ton” till att börja med, vilket i sammanhanget ofta innebär lite lätt översittig och otrevlig men fortfarande resonabel och utan personangrepp, men som sedan blir otroligt otrevliga när de inte känner att de får ”rätt” respons. De vill till exempel att en ska ”förklara” något, och sedan när en inte har lust att göra det så haglar otrevligheterna och iland även hoten.

Jag tycker detta illustrerar så bra vad ”god ton” ofta handlar om. Det är väldigt ofta en fasad, som rämnar när andra inte dansar efter ens pipa. Tyvärr, men om din ”goda ton” bara finns där när jag gör som du säger och vill så är den fan ingenting värd.

6 reaktioner till “God ton.”

  1. Jag tänker det har ibland med internet at göra? Jag själv tycker om att skriva politiskt i flera blogg, vi ibland berättar vår mejl address för människor vi pratar med ( t.ex. demonstrationer osv). Ibland tror jag att några vi verkligen träffade personligen är mycket vänligare senare än andra jag ”träffade på internet”. Det är inte alltid så – men många kanske tänker de hade ”every right to shout in my face if I don’t agree totally” osv. Jag svarar en gång till, men efter någon ”shouts” andra gången, då raderar jag mejlen bara :). Om jag skriver till någon då har jag ingen ”rätt” eller vad då att hen skulle svara, eller hur? Allt är ”frivillig”.

    1. Ja, troligen en del. Men tror ändå att de flesta av dessa personer är rötägg även utanför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *