10 reaktioner till “Hur kan man veta om man aldrig har prövat.”

 1. Jag har väldigt tjockt och mörkt hår, faktiskt. Jag har låtit det växa, det gör jag varje vinter, så jag vet att det är så. Mina ben är lika håriga som en mans… jag blir frestad att skicka en bild till dig men jag gissar på att hellre slipper 😉 hihi
  Bra att du tar upp ämnet dock, jag tycker att det egentligen inte borde spela någon roll om det är mörkt eller ljust hår.. Men jag visar mig inte ut så, jag är rädd för att bli dömd, från killar men ännu mer från andra tjejer. Man uppfattas som ovårdad oavsett om man är nyduschad eller inte… Dock har jag blivit tvungen att visa mig i sjukvårdssammanhang, dels brukar de inte vara planerade och dels tycker jag att det borde inte krävas att man ska göra sig ”snygg” för läkarens skull.
  Ansiktshår är också ett ämne som jag tycker är intressant. Det tas för givet att kvinnor inte har hår på ansiktet men då kanske kan någon förklara för mig varför det finns så många hårbortaggninsmetoder för ansiktshår. Om jag inte plockade och vaxade hårstråna skulle jag ha skägg. Inte tjockt skägg men fullt synligt.

  1. Man kan svara på kommentarer direkt.

   Att det finns folk med mörkt och grovt benhår är det nog ingen som säger emot, däremot finns det många som drar den slutsatsen enbart utifrån sin stubb utan att ha sett hur håret ser ut om det fått växa.

   1. oj förlåt, jag såg inte riktigt knappen. Men nu tror jag jag har gjort rätt.
    Jag förstod nog att ingen motsäger det, ville bara säga att det finns de har mörkt och grovt hår oavsett eftersom många tror inte riktigt när man säger det, de tror att man överdriver… Dessutom kan vad man anser som mörkt hår vara relativt. Jag har träffat människor som kallar sitt hår för ”mörkt brunt” när jag skulle kalla det för ”blont” (och nej, jag är inte färgblind).

    1. Sant sant. Tror dock att de flesta som rakar benen inte hade slutat bara för att deras hår var ljusare.

 2. Tyckte länge att jag hade jättemörkt hår, men när jag gick till en klinik för att IPL:a bort det så fick jag veta att det var för ljust för att kunna tas bort permanent. Då fick jag lite perspektiv: jag har inte så mörkt hår egentligen. Visst, mörkare än många andra svennars (det har jag förstått, innan jag började raka mig hade jag liksom mörkast hår av alla i klassen), dock inte svart eller mörkbrunt för då skulle det gå att ta bort med IPL.

  Allting är förstås relativt, men idag skulle jag nog inte säga att jag har vare sig särskilt ljust eller mörkt hår. Kanske mittemellan. Men självklart är stubben både grövre och mörkare, det tar ju ett tag innan håret mjuknar och bleks av solljus och liknande. Jag förundras över att så få känner till detta och att de fortsätter propsa för saker som att om man börjar raka sig så är ens benhår fuckat för gott, det kommer bli TJOCKT OCH MÖRKT SOM EN MANS!!!!1 Har de verkligen sparat ut det längre än två millimeter då?

  För annars känns det mest som ett skrämselargument från vissa vuxnas sida (oftast vuxna som säger sådant till tonåringar, har jag märkt), men ironiskt nog kan man tänka sig att det är det som hindrar vissa från att sluta raka sig när de väl börjat, även fast de kanske vill.

  1. Jag har också funderat på om det ligger någon sanning i det där med att håret skulle bli tjockare ”på riktigt”, det är ju en grej man hör ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *