Hur många bryr sig egentligen?

Inget aktivt beslut ledde till att jag slutade raka mig, det bara blev så. Mest av allt handlade det om pur lathet vilket jag tycker är ett utmärkt skäl; det största problemet med alla skönhetsrutiner som körs ner i våra halsar är den energi och tid det tar från andra saker man anser roligare. Jag orkade helt enkelt inte raka mig, sedan blev det för långt för att det skulle vara lönt att ta tag i saken igen, för det blir ju bara jobbigare ju längre tiden går och håret blir. För ett år sedan hade min hårväxt nu varit otänkbar, nu känns den helt bekväm.

Men det är inte utan att jag känner en smula ångest över om jag mot förmodan skulle få till ett ligg inom en vettig framtid. Det finns ju tyvärr en mängd killar som tycker att vildvuxet hår är äckligt. De kanske aldrig tidigare har sett en tjej med långt hår på benen, det är ju inte helt ovanligt att folk ser det som något slags perverst undantag från naturtillståndet.

Jag önskar att jag hade självförtroende nog att tänka att den kille som har något att invända mot min hårväxt kan dra åt skogen, men det har jag inte. Jag skulle tycka att det var väldigt jobbigt att få nobben eller anses som äcklig på grund av min hårväxt. Etter värre om någon skulle betrakta sig själv som ”lurad” eller dylikt. Jag undrar lite över detta, hur vanligt är det egentligen att män bryr sig och tycker att det är avtändande med naturlig hårväxt? Jag utgår från att de flesta inte bryr sig så mycket om de är kära, men om det handlar om sex rakt av. Är det en viktig grej då?

15 reaktioner till “Hur många bryr sig egentligen?”

 1. jag har inte rakat mig under armarna på många år och av de jag legat med har två personer kommenterat det. en av dem var positiv till det (vilket också känns konstigt, för mig är det ingenting att kommentera alls, men ja bättre det) och den andra var knäpp i huvudet. förutom det verkar ingen ha brytt sig. säkerligen har fler brytt sig än vad jag tror men jag tänker att det måste vara mest jobbigt för dem, eller jag hoppas det åtminstone.

 2. Utifrån mina erfarenheter så bryr sig ligg inte ett dugg om benhår. En enda har kommenterat när jag hade lite stubb under armarna men han var en idiot i stort också. Nu rakar jag mig visserligen men jag räknar de som sett mitt hår såklart. Det verkar viktigare att raka fittan, men det är bara hörsägen från andra tjejer. Eftersom jag inte riktigt visste var du menade så det blev rätt ingående, sorry. 🙂

  1. När jag säger att jag inte rakar mig menar jag att jag inte rakar mig, dvs att jag varken rakar benen eller underlivet. Egentligen skulle jag väl inkludera håret under armarna också men det brukar jag faktiskt raka.

 3. Intressant att du skriver om detta just idag. Jag rakar mig under armarna, bikinilinjen + ansar busken men bryr mig inte om benen. Har inte så mycket hår på benen och har bestämt mig för att inte bry mig om det. Jag simmar varje vecka och just nu rakar jag mig nog mer för att inte känna mig udda där än för min mans skull. Igår såg jag dock en kvinna i duschen som var helt orakad och så freakin beautiful att jag nu känner mig sugen på att sluta raka mig helt.

  Jag tror att färre bryr sig än vad man tror. kanske kommer något ligg att bli förvånad, antagligen för att idealet lär oss att kvinnor är h

 4. Oops! Forts:

  …hårlösa fiskar. Jag har dock väldigt svårt att tro att någon skulle nobba dig för det! Och som du vet, i så fall är hen en idiot som inte förtjänar dig!

 5. Jag har absolut fått kommentarer om det i sexsammanhang. Typ oförstående ”Men…varför rakar du dig inte?! Har du glömt?”. Sedan har de dragit lite i håret & tyckt det var kul och sen struntat i det och kört på. Och velat ses igen. Jag har mest sett det som lite sexual/biologiupplysning 🙂 (Det var ganska unga killar.) Fast det verkar som att man inte kan räkna med att få oralsex om man är orakad runt könet. Eller det kanske också bara är en 90-talistgrej, jag vet inte.

 6. Jag har knappt rakat mig på tre år, och ingen av de män jag har varit intim med sedan dess har haft något negativt att säga. De flesta har helt enkelt inte brytt sig, men det har även funnits de som varit genuint förtjusta över att jag inte rakar mig. Ej heller har manliga vänner/bekanta uttalat sig negativt om kvinnlig kroppsbehåring, när det har förts på tal. Somliga har sagt att de föredrar rakat, men aldrig att någon har kallat mig eller mitt val för äckligt och okvinnligt.

  De som har slängt ur sig fula och nedlåtande kommentarer om min kroppsbehåring har uteslutande varit kvinnor. Otroligt ledsamt, tycker jag.

 7. Det är svårt att svara på. Jag är inte man själv och känner inte alla män, men enligt mina erfarenheter: endast en man jag känner har reagerat negativt på kvinnors hårighet, och det var mitt ex som inte kunde fatta att man inte rakade sig om man var kvinna. Han levde också i tron om att alla tjejer hade ljust, mjukt en millimeters-fjun på benen och allt annat var onormalt och okvinnligt. Ja, onaturligt t.o.m.. Annars har jag faktiskt upplevt tjejer och kvinnor som mer äcklade av andra kvinnors hår, än män. De flesta män jag stött på eller hört om har tagit orakade ben, armhålor eller fittor med ro. Men visst, en och annan har man ju hört om som resonerade som mitt ex, och som t.o.m. sade det till tjejen han låg eller var tillsammans med.

 8. Enligt min erfarenhet har ingen reagerat alls infor det faktum att jag inte rakar benen. Tror inte ens att nagon har markt nagonting, om jag ska vara arlig.

  1. Skönt. Sedan beror väl sådant på hur grov hårväxt man har också. Minns att jag själv reagerade när en kvinna hade orakade ben med kjol när jag var liten, därför jag funderar på det.

 9. Äääh, de flesta vettiga människor reagerar inte nämnvärt på lite hår här och var. Men du kan ju alltid hinta innan ni ska till i stil med: ”Hörru, jag kör naturell behåring, har du några problem med det?”. Då vet de ju vad det är för konstigheter som väntar och slipper chockas. 🙂

 10. Jag kan bara säga som de flesta andra; jag har i princip aldrig fått några kommentarer om mitt hår. Har inte rakat ben eller armhålor sen jag var 17 (är 25 nu) så i stort sett alla jag haft sex med har sett mitt hår och inte brytt sig (eller iaf inte sagt nåt!). Ibland har jag rakat bikinilinjen och ibland inte men inte heller angående det har jag fått några särskilda kommentarer. Mitt ex sa efter att vi varit tillsammans ett halvår att han blev förvånad över mitt armhålehår i början men att han insåg att det inte var viktigt och vande sig snabbt. Min nuvarande kille har inte brytt sig alls och han är ändå en väldigt typiskt ”killig” kille. Han slickar mig glatt även om jag låtit håret växa fritt, hehe! Jag tror många killar kan slänga ur sig kommentarer om att tjejer borde vara rakade men när det väl gäller är det inte så viktigt egentligen, likaså att tjejer inte har så höga tankar om killar när det gäller tolerans mot hår, men att många killar som sagt inte lägger så stor vikt vid det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *