Hur många ickefeminister finns här?

En grej jag funderat på är hur många som läser här som inte kallar sig feminister. Om du brukar läsa här regelbundet och inte kallar dig feminist, skriv och berätta varför!

17 reaktioner till “Hur många ickefeminister finns här?”

 1. Passar på att fråga här om nåt är ofärdigt fucked med din design eller om det är i min webläsare, för din mörka header går en bit ner i dina inlägg & står ivägen för texten så att jag måste markera ovandelen i dina posten för att läsa vad det står.

  1. Jag har hört dig och en till klaga. Jag vet tyvärr inte vad jag ska göra åt saken, för mig funkar det oavsett webbläsare.

    1. Men fixar det sig inte efter ett tag? Eller ser det ut så hela tiden när du läser bloggen?

 2. Jag läser här och kallar inte mig själv feminst eftersom jag tycker att det ordet är så luddigt och inbegriper så många olika inriktningar och vitt skilda synsätt. Jag tycker inte man måste anamma det trendiga ordet för att hålla med om mycket av idéerna bakom det, precis som man inte måste kalla sig… ja, miljöpartist för att man värnar om miljön.

 3. Jag läser här varje dag och är lite osäker på om jag skulle kalla mig feminist. Främst för att jag inte tror på att man ska ”ekänna ett stukturellt förtyck av kvinnor”. Inte nödvändigtvis för att det inte finnsutan för att jag tycker att det leder till en infekterad debatt. Och för att jag inte vill att det ska handla om vem som är mest förtyckt; män och kvinnor, pojkar och flickor drabbas alla av ojämställdhet mellan könen. Jag tycker helt enkelt att debatten tappar fokus av att det alltid blir så mycket konflikter kring att feminister säger si feminister säger så vad är feminism osv, och då förlorar sakfrågorna fokus. Och så upplever jag att många män känner att de åläggs en sorts kollektiv skuld när man säger så (att kvinnor är stukturellt förtyckta av partiarkatet osv) och det tror inte hjälper någon, utan bara får alla att hamna i försvarsposition.

  Jag skulle däremot lugnt kunna kalla mig feminism enligt typ onewaycommunication:s definition (som min dator iofs är för seg för att hitta nu, men har för mig det iaf. Å adra sidan är den defintionen inte så jättevanlig)

 4. Jag är för jämställdhet mellan män och kvinnor men jag vill inte kalla mig feminist för att jag tycker att debatten blir alldeles för inriktad på kvinnor och ett bortviftande av andra grupper. Jag menar, både kvinnor och män förtrycks fast på olika sätt. Jag har kallat mig ekvivalist, det var ett fint ord.

  Jag tycker dock att din blogg är väldigt intressant och läsvärd och ofta kommer med bra poänger.

 5. Jag läser här ganska regelbundet och kallar mig inte feminist eftersom det inte är förrän nyligen som jag överhuvudtaget blivit intresserad av samhällsfrågor och politik. Jag känner mig därför väldigt ”grön” på området ännu, så att säga. Dessutom innebär feminist för mig även någon som är politiskt aktiv/engagerar sig i feministiska frågor på ett eller annat sätt. Det gör inte jag, än så länge, därför kallar jag mig inte heller feminist. Lite som Dess skrev här ovan. Jag intresserar mig för feminism och håller med i mycket men är inte politiskt engagerad eller aktiv.

  1. Jag tycker inte man behöver vara engagerad för att kalla sig det, men förstår att man inte vill ta ställning direkt när man börjat intressera sig.

 6. Jag vet inte vad jag är än, jag har åsikter och tankar men kallar mig inte något. Varken feminist eller något annat för den delen. Jag kallar mig endast för människa.
  Jag läser här helt enkelt för att det är fruktansvärt intressant och för att jag gillar att tänka, undra, lära, läsa om andras åsikter och förundras över dina texter som verkligen är WOW!!

  1. Tack så mycket! Det är ju en bra sak att man lockar andra än bara uttalade feminister.

 7. Jag dök in på din blogg första gången igår men kan ändå säga att jag sällan kallar mig feminist eftersom det
  man då lätt buntas ihop med kvinnor som har helt andra synpunkter på vad som är viktigt i samhället än vad jag har.

  1. Det hör jag många säga, men jag tänker att att kala sig feminist är ett effektivt sätt att sätta igång ett samtal om det.

 8. Jag brukar läsa här för att jag tycker det är intressant helt enkelt. Men jag kallar mig inte feminist, dels för att jag tycker vissa feminister är oerhört chauvinistiska och dels för att jag skulle bli fett mobbad av ungefär alla i min icke medelklassiga miljö.

  1. Hm, insinuerar du att feminism är en medelklassgrej!!?!??!?!?!

   Nåja. Tkr just att detta med att man associeras till jobbiga personer nästan är ett argument för, för då får man utrymme att förklara sig vilket typ alltid utmynnar i en diskussion om feminism.

 9. Nja, jag insinuerar väl bara att feminismen anses mindre provocerande och mer legitim inom medelklassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *